Strona główna » Pożyczki i chwilówki online – nowe opinie » Aktualizacja: Szybkie pożyczki z Paryża- szybkie pożyczki przez Internet z Republiki Francuskiej

Aktualizacja: Szybkie pożyczki z Paryża- szybkie pożyczki przez Internet z Republiki Francuskiej

Złożyłem wniosek o pożyczkę gotówkową u Pana Gabriel’a Martin’a, którego ogłoszenie wysłane z IP 41.79.219.* znalazłem na portalu LM. Odpowiedź była szybka, wymieniliśmy następnie parę maili z informacjami i potwierdzeniami a następnie otrzymałem elektroniczną umowę pożyczki sygnowaną przez „Ministerstwo Finansów i ciał obcych” Republiki Francuskiej oraz Panią notariusz Levisse Chantal sporządzoną w Paryżu. Umowa w formacie PDF jest ostemplowana grafiką wektorową udającą stemple administracyjne. Mimo, że pożyczka z Paryża to nadal jest to Nigerian Scam.

Szybkie pożyczki z Paryża

Wniosek o pożyczkę

Na portalu LM pod adresem:

Oryginał: http://www.lm.pl/ogloszenie/8782595/okazja_do_latwego_i_szybkiego_kredytu

Archiwum #1: https://web.archive.org/web/20160204052939/http://www.lm.pl/ogloszenie/8782595/okazja_do_latwego_i_szybkiego_kredytu

Archiwum #2: http://archive.is/CN4ay

znalazłem ogłoszenie wysłane z IP 41.79.219.* o treści:

Okazją do łatwego i szybkiego kredytu Dla tych, którzy mnie nie znają. Jestem sprawdzonym pożyczkodawca szczególności, pracuje w tej dziedzinie od 1995 roku, uznał moje usługi i zadowolenie moich klientów w krótkim czasie, miałem międzynarodowym mój certyfikat udzielania kredytów. Tak więc, I oferują pożyczki między krótkim i długim okresie specjalnej od 2000 zł 500.000 zł do wszystkich poważnych ludzi naprawdę potrzebują. Moja stopa procentowa wynosi 2% w skali roku. Jestem dostępny do spełnienia moich klientów w ciągu maksymalnie trzech dni od otrzymania formularza zgłoszeniowego. Zapraszam do kontaktu ze mną po więcej informacji. E-mail: gab***95@gmail.com

To jest oryginalna treść bez żadnych zmian.

IP 41.79.219.* fizycznie znajduje się na terenie Afryki: https://geoiptool.com/en/?ip=41.79.219.*

Na adres email gabrielmartin0095@gmail.com wysłałem taką wiadomość (Sun, 31 Jan 2016 05:20:40 +0100):

Pilnie potrzebuje pożyczki 30.000 PLN

Jakie warunki, co trzeba zrobić?

Proszę o pomoc!

Pozdrawiam
Bóg z Tobą
J*M*

J* M* to fikcyjna postać stworzona na potrzeby wpisu.

W pierwszych chwilach dodatkowo cieszyłem się, ze zabiorę czas oszustom, którzy w czasie kiedy będą zajmowali się mną nie będą zajmowali się innymi prawdziwymi ofiarami. Niestety, wszystko to co wyczytałem w sieci o działaniach Scam Busters (osoby walczące ze Scam’em) okazuje się mocną stratą czasu. Wcale nie zająłem nikomu czasu ponieważ odpowiadał mi automat, w którego parametry wejściowe świetnie się wpasowałem odpowiadając na maila zwrotnego od G*M*.

Email zwrotny był taki (Sun, 31 Jan 2016 12:11:27 +0100):

Witaj,
Właśnie otrzymałem wiadomości e-mail i chcę powiedzieć, że udzielanie pożyczek pieniężnych do wszystkich ludzi dobrej charakter mogą zachować swoje słowo.
Oferuję ten kredyt z oprocentowaniem 2% z korzystnego planu spłaty. Następnie wypełnij poniższy formularz, który pozwala otrzymać środki na konto bankowe:

Imię i nazwisko:
Kraj:
Miasto:
adres:
Płeć:
Wiek:
Stan cywilny:
Miesięczny dochód:
Kwota kredytu:
Okres spłaty:
Zawód:
Numer telefonu:
E-mail:

Informacje o koncie bankowym; wykonywane transfer środków.

Numer konta:
IBAN:

Przekazanie środków na rachunek bankowy nastąpi przelewem.
zaczniesz spłaty trzy miesiące po otrzymaniu środków na konto bankowe.
Czeka, aby usłyszeć od ciebie

a moja odpowiedź na niego taka (Mon, 1 Feb 2016 13:34:25 +0100):

Imię i nazwisko: J *
Kraj: Polska
Miasto: Farao*
adres: Faraońska 13
Płeć: Mężczyzna
Wiek: 50
Stan cywilny: Kawaler
Miesięczny dochód: 5.000 PLN
Kwota kredytu: 30.000 PLN
Okres spłaty: 12 miesięcy
Zawód: Cieśla
Numer telefonu: +48 703 * 818
E-mail: █████████████

Informacje o koncie bankowym; wykonywane transfer środków.

Numer konta: 8724904*
IBAN: PL87249*

Pozdrawiam
Bóg z Tobą
J* M*

Dodam, bo to ważne, że numer telefonu 703 800 818 to droga płatna infolinia, adres email jest testowy a numer rachunku bankowego IBAN PL8724* pochodzi z internetowego generatora losowych numerów IBAN. Oczywiście pozostałe dane również są tak samo prawdziwe jak pożyczki z Paryża.

Przed moja odpowiedzią otrzymałem jeszcze maila ponaglającego o treści (Mon, 1 Feb 2016 09:34:28 +010):

Nadal czekam, aby usłyszeć od ciebie, aby dać więcej szczegółów na temat wniosku o pożyczkę.

Po wysłaniu wniosku otrzymałem już dużo konkretów (Mon, 1 Feb 2016 13:37:27 +0100):

Witaj , 

Ponadto do wniosku należy pamiętać, że jesteśmy gotowi, aby udzielić Ci tego kredytu 30000 zł na okres spłaty 12 miesięcy, z wysokości 2%. pożyczka zostanie udzielona bardzo szybko, w ciągu 48 godzin po otrzymaniu dokumentów, zrozumieć, że przyznanie specjalnych pożyczek do wszystkich osób spełniających warunki i inspirujące zaufanie od jego rekordu.

Jest to symulacja, termin spłaty kredytu.

Kwota kredytu: 30.000 zł
Termin spłaty kredytu waszego: 12 miesięcy
Roczna stopa kredytu: 2%
Początek kredytu: 3 miesiące po uzyskaniu kredytu
Miesięczna stopa kredytu: 2527,17 zł
Odsetki: 325,99 zł
W sumie ubezpieczenia ochrony płatności i zainteresowania: 30325.99 zł

Więc uprzejmie prosimy o potwierdzenie, czy to jest dopuszczalne, aby mnie, aby dać więcej szczegółów na temat wniosku o pożyczkę
Czekam usłyszeć od ciebie.

Z powodu braku szybkiej odpowiedzi otrzymuje takie ponaglenie (Mon, 1 Feb 2016 17:34:07 +0100):

Nadal czekam, aby usłyszeć od ciebie

i odpowiadam tak (Mon, 1 Feb 2016 20:12:42 +0100):

Tak,
potwierdzam. Warunki są do zaakceptowania.

Pozdrawiam serdecznie
J*M*

Teraz pojawia się w mailu grubą czerwoną czcionką kwota 330 zł tytułem ubezpieczenia. Oczywiście później będzie chodzić o wpłatę tej sumy.

Mail wygląda tak (Mon, 1 Feb 2016 20:19:32 +0100):

Ponadto do wniosku należy pamiętać, że jesteśmy gotowi, aby udzielić Ci tego kredytu 30000 zł na okres 12 miesięcy z wysokości 2%. pożyczka zostanie udzielona bardzo szybko, w ciągu 12 godzin po podpisaniu umowy, zrozumieć, że przyznanie specjalnych pożyczek do wszystkich osób spełniających warunki i inspirujące zaufanie od jego rekordu. Chcemy też powiedzieć, że po podpisaniu umowy, płacisz kosztów ubezpieczenia plików z powrotem do 330 zł
koszty te będą wypłacane do banku gwarantuje zwrotu w przypadku choroby lub śmierci. prosimy dać nam pełne zaufanie, jak ufam też do projektu i uczynić nasze wsparcie finansowe, dzięki czemu można sobie sprawę, swoje marzenia.
więc jeśli się zgadzasz, Ja was posyłam do podpisania umowy
Czekam, aby przeczytać od ciebie jak najszybciej

Cały czas to 2% jest bardzo mocnym determinantem ku dalszemu procedowaniu. Wykorzystane jest prosty fakt, że najwięcej pieniędzy za nic można otrzymać za czyjeś marzenia.

Na tą treść odpowiadam tak (Mon, 1 Feb 2016 20:43:06 +0100):

Tak,
zgadzam się

proszę przesłać umowę
J*M*

Daje otrzymuje odpowiedź zwrotną (Mon, 1 Feb 2016 20:48:10 +0100):

Właśnie otrzymałem wiadomości e-mail i chcę powiedzieć, że trzeba będzie zapłacić koszty ubezpieczenia
koszty te będą wypłacane po podpisaniu umowy i będzie stanowić gwarancję dla banku, gdy zwrot w przypadku choroby, wypadku, śmierci i bezrobocia
Pamiętam, że będzie mieć swój kredyt na koncie w ciągu 12 godzin w większości po opłaceniu składek na ubezpieczenie
więc jeśli się zgadzasz, proszę potwierdzić dla mnie, że mogę wysłać umowę do podpisu jutro rano o osiem godzin
Czekam usłyszeć od ciebie

Zniecierpliwiony odpowiadam tak (Tue, 2 Feb 2016 04:21:26 +0100):

Tak, proszę wysyłać

czekam pilnie

J*M*

I otrzymuje odpowiedź (Tue, 2 Feb 2016 08:13:10 +0100):

Jestem kontaktując można poinformować, że umowa jest już dostępne, i zastanawiam się, czy mogę wysłać je do Ciebie do podpisu?
Czekam usłyszeć od ciebie

I znów odpowiadam podobnie (Tue, 2 Feb 2016 08:34:41 +0100):

Tak,
czekam na umowę, proszę pilnie wysyłać 🙂

J*M*

Teraz nareszcie dostaje swoją wypełnionymi już danymi umowę w mailu zatytułowanym wielką czcionką „SZCZEGÓLNEJ UMOWY POŻYCZKI” (Tue, 2 Feb 2016 09:21:56 +0100):

Witam Pan  J*M*

I skontaktować się dziś rano, aby poinformować, że umowa pożyczki jest już dostępna do podpisu
Błagam cię, aby zwrócić uwagę na umowy, druk, podpisać i wysłać kopię do mnie tak, że mogę ustawić resztę folderu przenieść swój kredyt do banku i wysłać adres na których można dokonać płatności opłat ubezpieczeniowych, aby mieć swój kredyt na koncie

Czekam podpisaną umowę przed końcem dnia

Załącznik: https://faraon24.pl/pdf/paryz-umowa.pdf

Jak widać umowa jest bardzo niskiej jakości wykonania (pod względem kunsztu fałszerskiego). Stemple są wektorowe, podpisy sztuczne, dane fikcyjne.

Podsumowanie

Teoretycznie w 48 godzin cała procedura wyciągnięcia od nas pieniędzy powinna dobiec końca. Szybka pożyczka z Paryża i to przez Internet, który kieruje do Afrykańskiego IP 41.79.219.* – to nie może być nic pozytywnego. Każdy kto bierze takie oferty na serio z pewnością będzie popełniał w życiu inne równie wielkie błędy – niestety, tak mówi statystyka.

Pożyczki online udzielane w zgodnie z przepisami prawa znajdują się tutaj: https://faraon24.pl/

ocena
[W sumie: 3 | srednia:2.3]

79 opinie o “Aktualizacja: Szybkie pożyczki z Paryża- szybkie pożyczki przez Internet z Republiki Francuskiej”

    1. Avatar

      Witam. Dziś 29.07.2020 miałam kontakt z tym panem, jednak po otrzymaniu od niego “formularza” nie odesłałam go jeszcze. Chciałam poszukać na innych stronach czy ktoś o nim słyszał. Proszę o odpowiedź

    2. Avatar

      Miałam kontakt dzisiaj tzn. 29.07.2020r. Kontakt drogą mailową ale zaniepokoił mnie nadesłany przez tego pana “formularz” oraz styl wypowiedzi

  1. Avatar

    Witam. Ja też dał się oszukać pewnej Pani… Miałam dostać pożyczkę w ciągu 3 godzin. Umowa wysłana po czym musiałam wpłacić 330 zł… Na konto nasze Polskie i Polskim imieniem i nazwiskiem. Niestety byłam głupia i wpłaciłam te 330 zł. Po czym dostałam zdjęcie potwierdzenia przelewu na moje konto. Jednakże po tym dostałam znowu wiadomość aby wpłacić 455 zł by przelew został wysłany. Tego już nie wysłałam. Nie rozumiem że tacy ludzie są bezkarni.

  2. Avatar

    Może ktoś zna nie jakiego Pana Karola Ostrowskiego ???? Prywatny pożyczkodawca najpierw 380 zł , potem 780 zł kara za brak szybkiego podpisu pod umową, którą pierwszy raz w życiu podpisywałam. Za szybki przelew 263 złote. Powiedziałam że jest nieuczciwy a on że jest synem bożym i to Ja nie mówię prawdy. I jeszcze że wszystkie przelewy na polskie konto. Ktoś zna ????

  3. Avatar

    Ja też dałam się nabrać przez Pana Amonde Criss a wszystkie opłaty za ubezpieczenie,kod transferu były kierowane na polskie nazwisko i Bank Polski PKO.

    1. Avatar

      Credit mutel pani Arian duwal mam ja na fb zaproponowala nam kredyt 3500 euro ponieslismy juz koszt 676 euro za ubezpieczenie teraz chca 421 za aktywacje przelewu czy odzyskam jakos te pieniadze kontakt byl przez wats app

      1. Michał Straus

        Niestety szanse są bliskie zeru a właściwie żadne. Nie znam przypadku aby ktoś odzyskał poza reklamacjami z banków jeśli były to przelewy na konta banków w Polsce.
        Po pierwsze do banku i reklamacja bo poszło na konto “na słupa”
        Po drugie komenda policja
        – lub w odwrotnej kolejności ponieważ bank może poprosić o kwit z policji, że było zgłoszenie (ale reklamacje musi przyjąć)

  4. Avatar

    Dziękuję że piszesz o tej o tej samej osobie ja też na nią natrafiłam dziś i też przysłał mi dokumenty do wypełnienia. Dziękuję za ostrzeżenie.
    Dobrze że są takie strony.

  5. Avatar

    Proszę mi powiedzieć czy ktoś brał pożyczkę od niejakiego Jean Paul baudecroux i czy te opłaty ciągły się w nieskończoność odemnie wymagają opłaty za kody 1000tys zł kazali założyć konto online i później mam sama z tego konta przelać pożyczkę nie wiem czy to normalne kontaktują się z tego emaila contact@sogebfr.com

  6. Avatar

    Proszę o informację na temat Jean Paul baudecroux i banku z adresem email contact@sogebfr.com,lub ceditinfo proszę o jak najszybsza informację wymagają opłaty za kody i każą wpłacać na adres osób z Afryki proszę mi powiedzieć czy ktoś miał podobną sytuacje czy te opłaty się nigdy nie koncza.

  7. Avatar

    Anna Paula Lisiecka i MANUELA PRIGGE to też jedna i ta sama osoba szukałem o nich ale nic nie znalazłem najpierw zapłaciłem 866zł a potem chciała 2500 zł to napisałem że ma iść w diabły

  8. Avatar

    Daniel Jean Louis Friedlander…
    Czy ktos zna?
    Mial z nim do czynienia?
    W porę się zorientowalam i nie wplacilam nic a mialam wplacic pieniądze do Togo….
    Masakra!!!!

  9. Avatar

    Witam serdecznie czy ktoś miał może okazję rozmawiać z Panią Adrianna która załatwia pozyczki przez Gaf bank https://www.gaf-bank.com/compte. Bardzo sprawnie przeprowadziła wszystko do momentu stworzenia konta w gaf banku z pieniędzmi. Zabawa się zaczęła kiedy do transferu trzeba było opłacić kod 250euro potem drugi 214 euro. Pieniądze miały byc ‘niezawodnie’ na koncie. Ale oczywiście potem jak już trzeba było zapłacić ubezpieczenie nie małe 1500 euro. Nastepnie transfer został zatrzymany przez ministerstwo i należało zapłacić aż 3300 za to żeby to poszło. Wałek jak nic.

  10. Avatar

    chcialam sie dowiedziec czy ktos otrzymal pozyczke od pani joanny klatten bo ja sie z nia kontaktowalam i chce abym wplacila 410 zl na polskie konto to wtedy dostane pozyczke umowa wyglada mi na wporzadku prosze o opinie na temat tej pani

    1. Michał Straus

      W sprawach marketingowych owszem,
      W sprawach procedur – nigdy. Nawet nie z powodu samej bezsensowności biznesowej prowadzenia korespondencji email ale z powodu chociażby regulacji prawnych dotyczących obiegu dokumentów.

  11. Avatar

    witam,

    Czy ktoś słyszał o Pani Magdalenie Kujawa? też niby z Francji,wysłała umowę łamaną polszczyzną,oczywiście nie podpisałam,przycisnęłam ją i okazało się,że po podpisaniu muszę wpłacić 1025 zł celem utworzenia konta do spłaty….
    poprosiłam nr konta i za chwilę je otrzymałam konto jest polskie w ING,a pożyczka zagraniczna….

    pozdrawiam

    1. Avatar

      ZAMAWIAM TRANSFER PRZEZ SWIFTBANK ATLANTYKFRANCJABANK ATLANTYKFRANCJAS.A. z kapitałem 115 mld euro ()) -DC NR 0100545 RSiedziba: Av. 89 Rue de L’ourcq, 75019 PARYŻBANKAT-Swift: ATCICIAB czy ktos kojarzy ten bak oferuja pozyczki ale trzeba na sam poczatek wplacac oplaty na nazwisko Hanna Segan dalam sie oszukac dzisiaj pisze ze juz koniec oplat a tu za chwile wysyla nastepne oplaty stracilam 1947 zl i nie moge odzyskac

  12. Avatar

    Witam
    Czy ktoś słyszał lub korzystał z EFG Capital ?
    Dagmara Jelinkova niby jest to jakiś fundusz , stronę internetową też mają tylko wymagają przedpłaty w wysokości 1% od kwoty pozyczki

  13. Avatar

    A słyszał ktoś o pożyczkach właśnie z Francji Dane Vincent Bollore udziela pozyczek póżniej odzywa się Bank Axa dane wszystkie się zgadzają sprawdzałam w internecie ale chcą non stop jakiś opłat
    Czy ktoś miał z nim kontakt???

  14. Avatar

    Ja też mam teraz podpisana taka umowę moja wygląda bardziej autentycznie bo są dane pozyczkodawcy po lewej ,Nie ma w niej błędów,I nawet rzekomo napisał do mnie bank bnp bank paribas o przelew 325 zł w celu aktywacji przelewu z potwierdzeniem w języku polskim A to Francuski bank więc hmmm co o tym myśleć?

  15. Avatar

    Witam pisze właśnie z podobną osoba lecz ja znalazłem kontakt do niej przez oglaszamy24.pl. Pani zapytała mnie o kwotę kredytu napisałem 50tysiecy pani odesłał mi email jak by wyglądały odsetki jaka rata później poprosiła o dane imiona nazwiska rodziców imiona i inne różne pierdoly hmm w rzeczywistości wysłała mi umowę do podpisania a po podpisaniu miał bym przelać jeszcze 349zl na ubezpieczenie kredytu prze westerunion po czy ona miała by przelać pieniążki na moje konto. Co o tym sądzicie dla zainteresowanych pokaże wymione meile jak i umowę 🙂 czy znacie przypadki aby udało się wziąść uczciwa pożyczkę zza granicy w teorii może być to kraj jaki kolwoiek?

    1. Avatar

      jak potoczyly sie sprawy z pania joanna klatten bo ja wplacilam jej pierw 410 zl a pozniej kazala przez western union 529 ktore tez zaplacilam a teraz milczy wogole sie nie odzywa zastanawiam sie czy nie isc na policje

    2. Avatar

      Mnie straszy Daniel Jean Louis Friedlander…
      Zrezygnowałam z pozyczki i teraz wypisuje ze odpowiem przed sądem.
      Neka mnie na Whatsapie…
      Straszy…
      Co robic?

    1. Avatar

      Witam do mnie właśnie pisze ale chce tylko 112 euro, ja nabrać się nie dałam bo wszystkie pożyczki które trzeba zapłacić odrazu odrzucam, nam jeszcze 2 takie namiary i nawet dostałam info ze przelew do mnie wyszedł z rzekomym potwierdzeniem

  16. Avatar

    Witam . Czy znacie może gościa jak Alexandre Berger ? Wysyła umowę i prosi o przelew 250 euro za klucz do przesłania gotówki z francuskiego banku które założyłem na polskie te 250 euro ma być ni y kodem do przesłania gotówki. Bank się nazywa International Free Bank . Niby bank udziela pożyczki a pieniądze za kod chcą na angielskie konto ? Czy to normalne ?

  17. Avatar

    Mnie chciała nabrać Marie Cervantes. Umowa wydawała się naprawdę na prawdziwą, wiec podpisałam. Ale chciała, żebym jej wysłała pieniądze kwotę 980 zł przez MoneyGram na poczcie, co wydało mi się dziwne, wiec zrezygnowałam. Kwota ta miała być opłatą za ubezpieczenie kredytu.

      1. Avatar

        Musi być jakiś sposób.
        Pieniądze które wpłacałem, to Polski rachunek w ING Bank Šląski.
        A zgłoszenie na Policje !
        Oni mają większe doświadczenie. Powinni coś zdziałać.

        1. Michał Straus

          Na ogół używa się Western Union lub BitCoin-y
          Jak w Polskim ING to czym prędzej na Policję to zablokują konto bankowe; przy odrobinie szczęścia nie będzie umorzenia postępowania; i przy dalszej odrobinie szczęścia jeśli pieniądze nie zostały jeszcze wypłacone/przelane dalej to można odzyskać;

          — ale na szczęście nie polecam liczyć, nie znam przypadku odzyskania pieniędzy z takich sytuacji a znam bardzo dużo takich przypadków, od początku Faraon24 setki osób się do mnie zgłaszały i nikt z nich nie odzyskał złotówki z tego co mi wiadomo

  18. Avatar

    Ja to samo mam właśnie z kimś pisze na WhatsAppa, kiedyś wysłałem wniosek teraz się odezwali pisza z francuskiego nr. Jakis frank Kasten ma mi dać kredyt a pieniądze mam przelać na niemieckie konto 🙂 ładnie zamieszane… Co wy na to ściema jak nic

  19. Avatar

    Domyślam się, że ta umowa również jest fałszywa? W dodatku z błędami.
    Wyciąganie informacji od tej ‘pani’ praktycznie nie możliwe, a nazwę firmy jaką podała to kredyt + finanse…
    Zero nr telefonu, adresu, jedynie rozmowa przeniosła się na WhatsApp’a.
    Dołączyłabym tą rzekomą umowę, ale niestety nie mogę dodać.

  20. Avatar

    Mnie również chcieli naciągnąć. Ale na 700 zł. Jak napisałam że nie interesuje mnie już pożyczka od nich to z wielkim zdenerwowaniem kazali iść gdzie indziej sobie szukać. Strata czasu i nerwów. Ps: Akurat ze mną kontaktował się niejaki Alain Gomez.

Dodaj komentarz / opinie

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.