Faraon24 » Opinie » Aktualizacja: Szybkie pożyczki z Paryża- szybkie pożyczki przez Internet z Republiki Francuskiej

Aktualizacja: Szybkie pożyczki z Paryża- szybkie pożyczki przez Internet z Republiki Francuskiej

Złożyłem wniosek o pożyczkę gotówkową u Pana Gabriel’a Martin’a, którego ogłoszenie wysłane z IP 41.79.219.* znalazłem na portalu LM. Odpowiedź była szybka, tak samo jak miał być szybki kredyt, wymieniliśmy następnie parę maili z informacjami i potwierdzeniami a następnie otrzymałem elektroniczną umowę pożyczki sygnowaną przez „Ministerstwo Finansów i ciał obcych” Republiki Francuskiej oraz Panią notariusz Levisse Chantal sporządzoną w Paryżu. Umowa w formacie PDF jest ostemplowana grafiką wektorową udającą stemple administracyjne. Mimo, że pożyczka z Paryża to nadal jest to Nigerian Scam.

Szybkie pożyczki z Paryża

Wniosek o pożyczkę

Na portalu LM pod adresem:

Oryginał: http://www.lm.pl/ogloszenie/8782595/okazja_do_latwego_i_szybkiego_kredytu

Archiwum #1: https://web.archive.org/web/20160204052939/http://www.lm.pl/ogloszenie/8782595/okazja_do_latwego_i_szybkiego_kredytu

Archiwum #2: http://archive.is/CN4ay

znalazłem ogłoszenie wysłane z IP 41.79.219.* o treści:

Okazją do łatwego i szybkiego kredytu Dla tych, którzy mnie nie znają. Jestem sprawdzonym pożyczkodawca szczególności, pracuje w tej dziedzinie od 1995 roku, uznał moje usługi i zadowolenie moich klientów w krótkim czasie, miałem międzynarodowym mój certyfikat udzielania kredytów. Tak więc, I oferują pożyczki między krótkim i długim okresie specjalnej od 2000 zł 500.000 zł do wszystkich poważnych ludzi naprawdę potrzebują. Moja stopa procentowa wynosi 2% w skali roku. Jestem dostępny do spełnienia moich klientów w ciągu maksymalnie trzech dni od otrzymania formularza zgłoszeniowego. Zapraszam do kontaktu ze mną po więcej informacji. E-mail: gab***95@gmail.com

To jest oryginalna treść bez żadnych zmian.

IP 41.79.219.* fizycznie znajduje się na terenie Afryki: https://geoiptool.com/en/?ip=41.79.219.*

Na adres email gabrielmartin0095@gmail.com wysłałem taką wiadomość (Sun, 31 Jan 2016 05:20:40 +0100):

Pilnie potrzebuje pożyczki 30.000 PLN

Jakie warunki, co trzeba zrobić?

Proszę o pomoc!

Pozdrawiam
Bóg z Tobą
J*M*

J* M* to fikcyjna postać stworzona na potrzeby wpisu.

W pierwszych chwilach dodatkowo cieszyłem się, ze zabiorę czas oszustom, którzy w czasie kiedy będą zajmowali się mną nie będą zajmowali się innymi prawdziwymi ofiarami. Niestety, wszystko to co wyczytałem w sieci o działaniach Scam Busters (osoby walczące ze Scam’em) okazuje się mocną stratą czasu. Wcale nie zająłem nikomu czasu ponieważ odpowiadał mi automat, w którego parametry wejściowe świetnie się wpasowałem odpowiadając na maila zwrotnego od G*M*.

Email zwrotny był taki (Sun, 31 Jan 2016 12:11:27 +0100):

Witaj,
Właśnie otrzymałem wiadomości e-mail i chcę powiedzieć, że udzielanie pożyczek pieniężnych do wszystkich ludzi dobrej charakter mogą zachować swoje słowo.
Oferuję ten kredyt z oprocentowaniem 2% z korzystnego planu spłaty. Następnie wypełnij poniższy formularz, który pozwala otrzymać środki na konto bankowe:

Imię i nazwisko:
Kraj:
Miasto:
adres:
Płeć:
Wiek:
Stan cywilny:
Miesięczny dochód:
Kwota kredytu:
Okres spłaty:
Zawód:
Numer telefonu:
E-mail:

Informacje o koncie bankowym; wykonywane transfer środków.

Numer konta:
IBAN:

Przekazanie środków na rachunek bankowy nastąpi przelewem.
zaczniesz spłaty trzy miesiące po otrzymaniu środków na konto bankowe.
Czeka, aby usłyszeć od ciebie

a moja odpowiedź na niego taka (Mon, 1 Feb 2016 13:34:25 +0100):

Imię i nazwisko: J *
Kraj: Polska
Miasto: Farao*
adres: Faraońska 13
Płeć: Mężczyzna
Wiek: 50
Stan cywilny: Kawaler
Miesięczny dochód: 5.000 PLN
Kwota kredytu: 30.000 PLN
Okres spłaty: 12 miesięcy
Zawód: Cieśla
Numer telefonu: +48 703 * 818
E-mail: █████████████

Informacje o koncie bankowym; wykonywane transfer środków.

Numer konta: 8724904*
IBAN: PL87249*

Pozdrawiam
Bóg z Tobą
J* M*

Dodam, bo to ważne, że numer telefonu 703 800 818 to droga płatna infolinia, adres email jest testowy a numer rachunku bankowego IBAN PL8724* pochodzi z internetowego generatora losowych numerów IBAN. Oczywiście pozostałe dane również są tak samo prawdziwe jak pożyczki z Paryża.

Przed moja odpowiedzią otrzymałem jeszcze maila ponaglającego o treści (Mon, 1 Feb 2016 09:34:28 +010):

Nadal czekam, aby usłyszeć od ciebie, aby dać więcej szczegółów na temat wniosku o pożyczkę.

Po wysłaniu wniosku otrzymałem już dużo konkretów (Mon, 1 Feb 2016 13:37:27 +0100):

Witaj , 

Ponadto do wniosku należy pamiętać, że jesteśmy gotowi, aby udzielić Ci tego kredytu 30000 zł na okres spłaty 12 miesięcy, z wysokości 2%. pożyczka zostanie udzielona bardzo szybko, w ciągu 48 godzin po otrzymaniu dokumentów, zrozumieć, że przyznanie specjalnych pożyczek do wszystkich osób spełniających warunki i inspirujące zaufanie od jego rekordu.

Jest to symulacja, termin spłaty kredytu.

Kwota kredytu: 30.000 zł
Termin spłaty kredytu waszego: 12 miesięcy
Roczna stopa kredytu: 2%
Początek kredytu: 3 miesiące po uzyskaniu kredytu
Miesięczna stopa kredytu: 2527,17 zł
Odsetki: 325,99 zł
W sumie ubezpieczenia ochrony płatności i zainteresowania: 30325.99 zł

Więc uprzejmie prosimy o potwierdzenie, czy to jest dopuszczalne, aby mnie, aby dać więcej szczegółów na temat wniosku o pożyczkę
Czekam usłyszeć od ciebie.

Z powodu braku szybkiej odpowiedzi otrzymuje takie ponaglenie (Mon, 1 Feb 2016 17:34:07 +0100):

Nadal czekam, aby usłyszeć od ciebie

i odpowiadam tak (Mon, 1 Feb 2016 20:12:42 +0100):

Tak,
potwierdzam. Warunki są do zaakceptowania.

Pozdrawiam serdecznie
J*M*

Teraz pojawia się w mailu grubą czerwoną czcionką kwota 330 zł tytułem ubezpieczenia. Oczywiście później będzie chodzić o wpłatę tej sumy.

Mail wygląda tak (Mon, 1 Feb 2016 20:19:32 +0100):

Ponadto do wniosku należy pamiętać, że jesteśmy gotowi, aby udzielić Ci tego kredytu 30000 zł na okres 12 miesięcy z wysokości 2%. pożyczka zostanie udzielona bardzo szybko, w ciągu 12 godzin po podpisaniu umowy, zrozumieć, że przyznanie specjalnych pożyczek do wszystkich osób spełniających warunki i inspirujące zaufanie od jego rekordu. Chcemy też powiedzieć, że po podpisaniu umowy, płacisz kosztów ubezpieczenia plików z powrotem do 330 zł
koszty te będą wypłacane do banku gwarantuje zwrotu w przypadku choroby lub śmierci. prosimy dać nam pełne zaufanie, jak ufam też do projektu i uczynić nasze wsparcie finansowe, dzięki czemu można sobie sprawę, swoje marzenia.
więc jeśli się zgadzasz, Ja was posyłam do podpisania umowy
Czekam, aby przeczytać od ciebie jak najszybciej

Cały czas to 2% jest bardzo mocnym determinantem ku dalszemu procedowaniu. Wykorzystane jest prosty fakt, że najwięcej pieniędzy za nic można otrzymać za czyjeś marzenia.

Na tą treść odpowiadam tak (Mon, 1 Feb 2016 20:43:06 +0100):

Tak,
zgadzam się

proszę przesłać umowę
J*M*

Daje otrzymuje odpowiedź zwrotną (Mon, 1 Feb 2016 20:48:10 +0100):

Właśnie otrzymałem wiadomości e-mail i chcę powiedzieć, że trzeba będzie zapłacić koszty ubezpieczenia
koszty te będą wypłacane po podpisaniu umowy i będzie stanowić gwarancję dla banku, gdy zwrot w przypadku choroby, wypadku, śmierci i bezrobocia
Pamiętam, że będzie mieć swój kredyt na koncie w ciągu 12 godzin w większości po opłaceniu składek na ubezpieczenie
więc jeśli się zgadzasz, proszę potwierdzić dla mnie, że mogę wysłać umowę do podpisu jutro rano o osiem godzin
Czekam usłyszeć od ciebie

Zniecierpliwiony odpowiadam tak (Tue, 2 Feb 2016 04:21:26 +0100):

Tak, proszę wysyłać

czekam pilnie

J*M*

I otrzymuje odpowiedź (Tue, 2 Feb 2016 08:13:10 +0100):

Jestem kontaktując można poinformować, że umowa jest już dostępne, i zastanawiam się, czy mogę wysłać je do Ciebie do podpisu?
Czekam usłyszeć od ciebie

I znów odpowiadam podobnie (Tue, 2 Feb 2016 08:34:41 +0100):

Tak,
czekam na umowę, proszę pilnie wysyłać 🙂

J*M*

Teraz nareszcie dostaje swoją wypełnionymi już danymi umowę w mailu zatytułowanym wielką czcionką „SZCZEGÓLNEJ UMOWY POŻYCZKI” (Tue, 2 Feb 2016 09:21:56 +0100):

Witam Pan  J*M*

I skontaktować się dziś rano, aby poinformować, że umowa pożyczki jest już dostępna do podpisu
Błagam cię, aby zwrócić uwagę na umowy, druk, podpisać i wysłać kopię do mnie tak, że mogę ustawić resztę folderu przenieść swój kredyt do banku i wysłać adres na których można dokonać płatności opłat ubezpieczeniowych, aby mieć swój kredyt na koncie

Czekam podpisaną umowę przed końcem dnia

Załącznik: https://faraon24.pl/pdf/paryz-umowa.pdf

Jak widać umowa jest bardzo niskiej jakości wykonania (pod względem kunsztu fałszerskiego). Stemple są wektorowe, podpisy sztuczne, dane fikcyjne.

Podsumowanie

Teoretycznie w 48 godzin cała procedura wyciągnięcia od nas pieniędzy powinna dobiec końca. Szybka pożyczka z Paryża i to przez Internet, który kieruje do Afrykańskiego IP 41.79.219.* – to nie może być nic pozytywnego. Każdy kto bierze takie oferty na serio z pewnością będzie popełniał w życiu inne równie wielkie błędy – niestety, tak mówi statystyka.

Pożyczki online udzielane w zgodnie z przepisami prawa znajdują się tutaj: https://faraon24.pl/pozyczki-internetowe/

ocena
[W sumie: 52 | srednia:4]

  1. Witam mam pytanie czy zna Pan firmę NOPEA LAINAPALVELU proponują pożyczkę ale bez wplacania pieniędzy czy mogę się czegoś dowiedzieć na temat tej pożyczki I pan Rodier Pascal

      1. Właśnie chcieli tylko dowód i numer konta brzmiało bardzo wiarygodnie wysłali potwierdzenie kiedy przelew zostanie wysłany można ich jakoś sprawdzić i poco im takie dane skoro nie chcieli przelewu zwrotnego no i ta firma ma ciekawą stronę internetową

      2. Witam proponują mi pożyczkę z AXABank we Francji. Wysłali mi potwierdzenie przelewu ale niby zablokował je bank światowy i trzeba wpłacić 9tys na jakiś certyfikat o nie praniu brudnych pieniędzy

  2. Zostałem poszkodowany przez firmę Finansowanie Poland Express okradli mnie na 4400 opłaty za jakieś kody 1595zl potem jak transfer był w trakcie przechodzenia zablokowali zażądali 2815zl za odzyskanie umowy . Po odpaleniu umowy podpisanej przysłali kod mejlem i po wpisaniu kodu na koncie internetowym znowu blokada musi pan opłacić ubezpieczenie ponad 4015zli już tego nie zrobiłem A teraz żeby anulować umowę znowu chcą 2815zl umowa jest chaotyczne zrobiona pieczontki jakiś nadruk nie wiem co mam robić Dominik .

      1. Dziękuję panu za info Zablokowalem z nimi wszelkie kontakty A wiadomości od nich na pocztę email oznaczylem jako spam czyli to wszystko była gra psychologiczna i oszustwo oni jeszcze rzadają wpłaty za anulowanie umowy . Niczego nie zapłacę nic już im nie zapłacę będę ostrzegał ludzi przed tymi złodziejami. Pozdrawiam.

        1. Najlepsze co możemy robić to ostrzegać. W Faraon24 robimy to od samego początku naszej działalności od 2014 roku.
          A podejście służb można w skrócie objaśnić takim cytatem od jednego z Policjantów: “proszę poczekać jak minie termin zapisany w umowie bo na razie to są tylko Pana domysły, jest umowa, proszę czekać, przestępstwa nie widać – przecież dostał Pan umowę”.
          I tak mamy od 7 lat z naszymi kochanymi mundurowymi.

        1. Od razu widać, że fikcyjna strona,
          ten sam szablon widziałem już dziesiątki razy na innych przekrętach
          strona zarejestrowana w czerwcu zeszłego roku
          certyfikat ssl jest darmowy, ważny na 3 miesiące, potem się odnawia automatem’
          używany jest translator google
          grafika zgrana z sieci z innych stron
          pod podanym adresem Konrad-wolf-str.104 13055 Berlin mieści się filia Dresdner Bank
          domena bkr-investbank.com jest zarejestrowana firmie w mieście Benin w Afryce
          serwer jest w USA w stanie Massachusetts, jest współdzielony, chyba darmowy z innymi stronami na pokładzie (np. takimi: https://viewdns.info/reverseip/?host=bkr-investbank.com&t=1)
          i tak dalej… i tym podobne

      2. Witam czy strona eurpagroup.com to może być fikcyjna strona banku szukałem tego banku we Francji i nic pod podanym adresem nie ma. A ta strona jakas jest dziwna.

          1. Dziękuję panu Panie Michale jutro idę na policję bo bank zablokował konta tych osób może odzyskam pieniadze to chyba byłby cud .

          2. Z relacji innych osób wiem, że banki raczej nie blokowały kont zanim nie dostały zlecenia z prokuratury czyli długo po fakcie i żadnych pieniędzy nikt nie odzyskiwał.
            Jest szansa tym razem, powodzenia!
            Jeszcze jedno: to bank odpowiada za prowadzenie konta, które było założone “na słupa” – teoretycznie można bank pozwać i wygrać ale praktycznie będzie to kosztować więcej niż się odzyska.

          3. Dzień Dobry Panie Michale moja sprawa jest już w sądzie prowadzi ja prokurator udało mu się zabezpieczyć środki zablokował konto . Tylko część tej kwoty odzyskam po uprawomocnieniu wyroku. Też powiedział mi , że ta osoba co ma zablokowane konto może złożyć zażalenie wtedy nie wiem czy te środki do mnie wrócą. Pozdrawiam .

  3. Czy ktoś miał doczynienia z Panią Geraldine Samuel wnioskowałem u nie o pożyczke na kwotę 10.000 tys.
    Po zaakceptowaniu wniosku po prosila mnie abym uiscil opłatę w kwocie 673 aby za rejestrować administracja skarbowym niby to obowiązkowe.Po dokonaniu wpłaty za zadala kolejnej.By mogła Opuscic
    Francję muszę wpłacić 1780 po dokonaniu tej wpłaty.Po informowała mnie ze jeszcze należy dokonać juz ostatniej zapewniała mnie na 100% wysokości 700 zł jako by otworzenia tam konto do zwrotu rat

    1. Tak udziela niby pozy czek ale jeszcze też nie otrzymałam od niego staram się też u niego ale pisałam że znajomymi 3 osobami i dzwoniłam do nich że to prawda otrzymali pożyczki tak trzeba było wpłacać za ubezpieczenie transfer rejestrację pliku aktywacje podatek ale że otrzymali pozyczki

    1. Witam. Dziś 29.07.2020 miałam kontakt z tym panem, jednak po otrzymaniu od niego “formularza” nie odesłałam go jeszcze. Chciałam poszukać na innych stronach czy ktoś o nim słyszał. Proszę o odpowiedź

    2. Miałam kontakt dzisiaj tzn. 29.07.2020r. Kontakt drogą mailową ale zaniepokoił mnie nadesłany przez tego pana “formularz” oraz styl wypowiedzi

  4. Witam. Ja też dał się oszukać pewnej Pani… Miałam dostać pożyczkę w ciągu 3 godzin. Umowa wysłana po czym musiałam wpłacić 330 zł… Na konto nasze Polskie i Polskim imieniem i nazwiskiem. Niestety byłam głupia i wpłaciłam te 330 zł. Po czym dostałam zdjęcie potwierdzenia przelewu na moje konto. Jednakże po tym dostałam znowu wiadomość aby wpłacić 455 zł by przelew został wysłany. Tego już nie wysłałam. Nie rozumiem że tacy ludzie są bezkarni.

  5. Może ktoś zna nie jakiego Pana Karola Ostrowskiego ???? Prywatny pożyczkodawca najpierw 380 zł , potem 780 zł kara za brak szybkiego podpisu pod umową, którą pierwszy raz w życiu podpisywałam. Za szybki przelew 263 złote. Powiedziałam że jest nieuczciwy a on że jest synem bożym i to Ja nie mówię prawdy. I jeszcze że wszystkie przelewy na polskie konto. Ktoś zna ????

  6. Ja też dałam się nabrać przez Pana Amonde Criss a wszystkie opłaty za ubezpieczenie,kod transferu były kierowane na polskie nazwisko i Bank Polski PKO.

    1. My mamy umowę podpisaną z cic bank .Zapłaciliśmy pieniądze i jeszcze mamy zapłacić za transfer na nazwisko Justyna Janik.Dodam że Pan Daniel Ball jest dyrektorem tego banku czy to jest oszustwo

    1. Credit mutel pani Arian duwal mam ja na fb zaproponowala nam kredyt 3500 euro ponieslismy juz koszt 676 euro za ubezpieczenie teraz chca 421 za aktywacje przelewu czy odzyskam jakos te pieniadze kontakt byl przez wats app

      1. Niestety szanse są bliskie zeru a właściwie żadne. Nie znam przypadku aby ktoś odzyskał poza reklamacjami z banków jeśli były to przelewy na konta banków w Polsce.
        Po pierwsze do banku i reklamacja bo poszło na konto “na słupa”
        Po drugie komenda policja
        – lub w odwrotnej kolejności ponieważ bank może poprosić o kwit z policji, że było zgłoszenie (ale reklamacje musi przyjąć)

  7. Dziękuję że piszesz o tej o tej samej osobie ja też na nią natrafiłam dziś i też przysłał mi dokumenty do wypełnienia. Dziękuję za ostrzeżenie.
    Dobrze że są takie strony.

  8. Proszę mi powiedzieć czy ktoś brał pożyczkę od niejakiego Jean Paul baudecroux i czy te opłaty ciągły się w nieskończoność odemnie wymagają opłaty za kody 1000tys zł kazali założyć konto online i później mam sama z tego konta przelać pożyczkę nie wiem czy to normalne kontaktują się z tego emaila contact@sogebfr.com

  9. Proszę o informację na temat Jean Paul baudecroux i banku z adresem email contact@sogebfr.com,lub ceditinfo proszę o jak najszybsza informację wymagają opłaty za kody i każą wpłacać na adres osób z Afryki proszę mi powiedzieć czy ktoś miał podobną sytuacje czy te opłaty się nigdy nie koncza.

  10. Anna Paula Lisiecka i MANUELA PRIGGE to też jedna i ta sama osoba szukałem o nich ale nic nie znalazłem najpierw zapłaciłem 866zł a potem chciała 2500 zł to napisałem że ma iść w diabły

  11. Daniel Jean Louis Friedlander…
    Czy ktos zna?
    Mial z nim do czynienia?
    W porę się zorientowalam i nie wplacilam nic a mialam wplacic pieniądze do Togo….
    Masakra!!!!

  12. Witam serdecznie czy ktoś miał może okazję rozmawiać z Panią Adrianna która załatwia pozyczki przez Gaf bank https://www.gaf-bank.com/compte. Bardzo sprawnie przeprowadziła wszystko do momentu stworzenia konta w gaf banku z pieniędzmi. Zabawa się zaczęła kiedy do transferu trzeba było opłacić kod 250euro potem drugi 214 euro. Pieniądze miały byc ‘niezawodnie’ na koncie. Ale oczywiście potem jak już trzeba było zapłacić ubezpieczenie nie małe 1500 euro. Nastepnie transfer został zatrzymany przez ministerstwo i należało zapłacić aż 3300 za to żeby to poszło. Wałek jak nic.

  13. chcialam sie dowiedziec czy ktos otrzymal pozyczke od pani joanny klatten bo ja sie z nia kontaktowalam i chce abym wplacila 410 zl na polskie konto to wtedy dostane pozyczke umowa wyglada mi na wporzadku prosze o opinie na temat tej pani

    1. W sprawach marketingowych owszem,
      W sprawach procedur – nigdy. Nawet nie z powodu samej bezsensowności biznesowej prowadzenia korespondencji email ale z powodu chociażby regulacji prawnych dotyczących obiegu dokumentów.

  14. witam,

    Czy ktoś słyszał o Pani Magdalenie Kujawa? też niby z Francji,wysłała umowę łamaną polszczyzną,oczywiście nie podpisałam,przycisnęłam ją i okazało się,że po podpisaniu muszę wpłacić 1025 zł celem utworzenia konta do spłaty….
    poprosiłam nr konta i za chwilę je otrzymałam konto jest polskie w ING,a pożyczka zagraniczna….

    pozdrawiam

    1. ZAMAWIAM TRANSFER PRZEZ SWIFTBANK ATLANTYKFRANCJABANK ATLANTYKFRANCJAS.A. z kapitałem 115 mld euro ()) -DC NR 0100545 RSiedziba: Av. 89 Rue de L’ourcq, 75019 PARYŻBANKAT-Swift: ATCICIAB czy ktos kojarzy ten bak oferuja pozyczki ale trzeba na sam poczatek wplacac oplaty na nazwisko Hanna Segan dalam sie oszukac dzisiaj pisze ze juz koniec oplat a tu za chwile wysyla nastepne oplaty stracilam 1947 zl i nie moge odzyskac

  15. Witam
    Czy ktoś słyszał lub korzystał z EFG Capital ?
    Dagmara Jelinkova niby jest to jakiś fundusz , stronę internetową też mają tylko wymagają przedpłaty w wysokości 1% od kwoty pozyczki

  16. A słyszał ktoś o pożyczkach właśnie z Francji Dane Vincent Bollore udziela pozyczek póżniej odzywa się Bank Axa dane wszystkie się zgadzają sprawdzałam w internecie ale chcą non stop jakiś opłat
    Czy ktoś miał z nim kontakt???

  17. Aby było postępowanie sądowe musi być znany sprawca

    W tych przypadkach sprawca prawie nigdy nie jest znany

    Tego procederu nie zatrzyma się bez systemowych rozwiązań na poziomie ministerstw (blokady spamu).

  18. Ja też mam teraz podpisana taka umowę moja wygląda bardziej autentycznie bo są dane pozyczkodawcy po lewej ,Nie ma w niej błędów,I nawet rzekomo napisał do mnie bank bnp bank paribas o przelew 325 zł w celu aktywacji przelewu z potwierdzeniem w języku polskim A to Francuski bank więc hmmm co o tym myśleć?

  19. Witam pisze właśnie z podobną osoba lecz ja znalazłem kontakt do niej przez oglaszamy24.pl. Pani zapytała mnie o kwotę kredytu napisałem 50tysiecy pani odesłał mi email jak by wyglądały odsetki jaka rata później poprosiła o dane imiona nazwiska rodziców imiona i inne różne pierdoly hmm w rzeczywistości wysłała mi umowę do podpisania a po podpisaniu miał bym przelać jeszcze 349zl na ubezpieczenie kredytu prze westerunion po czy ona miała by przelać pieniążki na moje konto. Co o tym sądzicie dla zainteresowanych pokaże wymione meile jak i umowę 🙂 czy znacie przypadki aby udało się wziąść uczciwa pożyczkę zza granicy w teorii może być to kraj jaki kolwoiek?

    1. jak potoczyly sie sprawy z pania joanna klatten bo ja wplacilam jej pierw 410 zl a pozniej kazala przez western union 529 ktore tez zaplacilam a teraz milczy wogole sie nie odzywa zastanawiam sie czy nie isc na policje

    2. Mnie straszy Daniel Jean Louis Friedlander…
      Zrezygnowałam z pozyczki i teraz wypisuje ze odpowiem przed sądem.
      Neka mnie na Whatsapie…
      Straszy…
      Co robic?

    1. Witam do mnie właśnie pisze ale chce tylko 112 euro, ja nabrać się nie dałam bo wszystkie pożyczki które trzeba zapłacić odrazu odrzucam, nam jeszcze 2 takie namiary i nawet dostałam info ze przelew do mnie wyszedł z rzekomym potwierdzeniem

  20. Witam . Czy znacie może gościa jak Alexandre Berger ? Wysyła umowę i prosi o przelew 250 euro za klucz do przesłania gotówki z francuskiego banku które założyłem na polskie te 250 euro ma być ni y kodem do przesłania gotówki. Bank się nazywa International Free Bank . Niby bank udziela pożyczki a pieniądze za kod chcą na angielskie konto ? Czy to normalne ?

  21. Mnie chciała nabrać Marie Cervantes. Umowa wydawała się naprawdę na prawdziwą, wiec podpisałam. Ale chciała, żebym jej wysłała pieniądze kwotę 980 zł przez MoneyGram na poczcie, co wydało mi się dziwne, wiec zrezygnowałam. Kwota ta miała być opłatą za ubezpieczenie kredytu.

      1. Musi być jakiś sposób.
        Pieniądze które wpłacałem, to Polski rachunek w ING Bank Šląski.
        A zgłoszenie na Policje !
        Oni mają większe doświadczenie. Powinni coś zdziałać.

        1. Na ogół używa się Western Union lub BitCoin-y
          Jak w Polskim ING to czym prędzej na Policję to zablokują konto bankowe; przy odrobinie szczęścia nie będzie umorzenia postępowania; i przy dalszej odrobinie szczęścia jeśli pieniądze nie zostały jeszcze wypłacone/przelane dalej to można odzyskać;

          — ale na szczęście nie polecam liczyć, nie znam przypadku odzyskania pieniędzy z takich sytuacji a znam bardzo dużo takich przypadków, od początku Faraon24 setki osób się do mnie zgłaszały i nikt z nich nie odzyskał złotówki z tego co mi wiadomo

  22. Ja to samo mam właśnie z kimś pisze na WhatsAppa, kiedyś wysłałem wniosek teraz się odezwali pisza z francuskiego nr. Jakis frank Kasten ma mi dać kredyt a pieniądze mam przelać na niemieckie konto 🙂 ładnie zamieszane… Co wy na to ściema jak nic

  23. Domyślam się, że ta umowa również jest fałszywa? W dodatku z błędami.
    Wyciąganie informacji od tej ‘pani’ praktycznie nie możliwe, a nazwę firmy jaką podała to kredyt + finanse…
    Zero nr telefonu, adresu, jedynie rozmowa przeniosła się na WhatsApp’a.
    Dołączyłabym tą rzekomą umowę, ale niestety nie mogę dodać.

  24. Mnie również chcieli naciągnąć. Ale na 700 zł. Jak napisałam że nie interesuje mnie już pożyczka od nich to z wielkim zdenerwowaniem kazali iść gdzie indziej sobie szukać. Strata czasu i nerwów. Ps: Akurat ze mną kontaktował się niejaki Alain Gomez.

      1. Witam ja ma takom samą sytuację przychodzi do wypłaty zaczynają się problemy trzeba płacić za kody autoryzacje czyli zwane pliki .Niby Nazywa się Antonio Caridad naciągną mnie na 1300£ i pożyczki niema ostatni plik do przelewu znów miał być na kwotę 750£ .Wysyła różne certyfikaty które trzeba zapłacić żeby przelać środki.

        1. Jeszcze dodam posługuje się teraz numerem telefonu ±33756945338.Antonio Caridad numerem jeszcze czyny jak na razie jak odzyskać te wpłaty proszę o informację. Pozdrawiam

        1. Jakby chodziło o międzynarodowy terroryzm to pewnie była by jakaś szansa. Używa się takich usług, które z założenia są nierejestrowane i logi nie są zapisywane a nawet jak są to nie są udostępniane nawet służbom.

Dodaj komentarz / opinie

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.