CONCASH

Szukaj tam pożyczki bez bik jak wiatru w polu! Ostrzegam nieco późno bo już został nakryty na innym portalu na oszustwie ale do samego wpisu trudno od razu trafić a sam CONCASH wyskakuje w wynikach wyszukiwania obok prawdziwych usług więc o pomyłkę nie trudno. Sprawdzam adresy, które podaje przy reklamach, pozytywne opinie na forach (które sam pisze), serwery, zapisuje dowody, podaje archiwa i przy okazji demaskuje zmyślone autorów nazwiska pod artykułami.

Chwali sam siebie podszywając się pod innych

CONCASH został na tym przyłapany na forum Ukredytowani gdzie na prośbę prawdziwych userów administrator sprawdził IP pozytywnych opinii i okazało się dokładnie to samo co przy pozostałych biznesach tego typu opisanych w Fraon24 – wszystkie opinie pozytywne pisane są z tego samego komputera.

CONCASH i wpadka na Ukredytowanych

Forum samo w sobie do najlepszych nie należy, pełno tam oszustów i spamerów a moderacja mocno kuleje (przypominam wpis o trollach). Odnośnie forum Ukredytowani warto dodać, że ok 2 lata temu przesłałem tam oficjalne żądanie usunięcia tematu, w którym jeden z oszustów nawoływał do unicestwienia mojej osoby (zemsta za nakrycie) – żądanie zostało zignorowane i zostawiłem to bo do wpisu zaczęły dopisywać się prawdziwe osoby rozumiejące problemy jakie rozwiązuje dla nich - co nie znaczy, że to akceptuje, rządanie nadal jest aktualne.

W innych miejscach opinie wyglądają tak samo, szybkie odpowiedzi, szybkie posty, aktywność większa niż przy forach ifonów i innych pop-szhitów. Co jest pop-shitem już wyjaśniam: to wszystko to co chcesz mieć a czego nie potrzebujesz (np. poprzez wpływ reklam tych wprost i tych „lokowanych”) no bo po co płacić więcej za coś czego jest mniej a więcej wydano nie na rozwój (RND) a na promocję (PR). Prawdziwe pożyczki bez sprawdzania rejestrów i innych dokumentów tego typu znajdziesz w zestawieniu pożyczek internetowych Faraon24 - ma to niebagatelne znaczenie ponieważ każda firma znajdująca się tam działa legalnie (gdzie wyjątkowo je podaje dla komentarzy piszę "ostrzegam" lub "nie polecam" i daje linki do wpisów).

Wszystko na dowód

Dowody muszą być zachowane, a jak – zrzuty i archiwa będą tu zawsze dostępne dla obywateli i organów ścigania, które ochoczo zgrywają sobie całe zrzuty stron, archiwa itp. zawarte na serwerach Faraon24. Większość webmasterów nie czytata logów (rozumiem bo to poci zwoje mózgowe), ja tak i nawet mam monity kiedy z „budżetowego komputera” (czyli należącego do RP) następuje zgrywka.

Zrzut witryny tu: https://faraon24.pl/zrzut/https___concash.pl_.zip

Archiwa online tu:

pierwsza strona forum edytowana już przez admina:
https://web.archive.org/web/20170716041935/http://ukredytowani.pl/topic/1593-prywatne-po%C5%BCyczki-dla-zad%C5%82u%C5%BConych-bez-bik-i-krd/
backup: http://archive.is/FV9pd

i ostatnia strona forum z info o oszustwie:
https://web.archive.org/web/20170716040625/http://ukredytowani.pl/topic/1593-prywatne-po%C5%BCyczki-dla-zad%C5%82u%C5%BConych-bez-bik-i-krd/page-16
backup: http://archive.is/in81f

Trzeba dodać, że przed wysłaniem rzekomego wniosku należy zaakceptować regulamin a ten nie jest tak po prostu dostępny na stronie i normalny użytkownik nigdy do niego nie dotrze. Jest on dostępny pod slashem „/regulamin” i zablokowany do indeksacji poprzez dodanie formuły w pliku robots.txt (Disallow: /regulamin).

Archiwum regulaminu tu: http://archive.is/cxClY

archive.org traktuje robots.txt jako wyznacznik co może a co nie i dlatego tu tego brak.

Cały regulamin jest do zgrania z Faraon24 tu: https://faraon24.pl/regulaminy/concash-regulamin.txt

Zwracam uwagę, że na oko szacując około 90% treści jest przekopiowana z innych ale już prawdziwych serwisów oferujących prawdziwe usługi. Na około 40-tym procencie zaczyna się informacja, że tam żadnych pożyczek się nie udziela a działalność jest stricte hmmm... w sumie nie mam pojęcia bo znów chodzi o tajemniczych inwestorów, którzy jak wielokrotnie udowadniałem w ogóle nie istnieją no bo po co mieli by ryzykować własne pieniądze dla kogoś kto z długami i ich niespłacaniem jest Za Pan Brat.

Wisienka na zakalcu czyli fikcyjne adresy biur firmy

Sprytny zabieg wplątania pewnej fundacji w swoją par-działalność para-biznesową nie wystarczył,korciło dodawanie linków na portalach ogłoszeniowych i zaczął podawać różne adresy, że rzekomo firma ma wiele oddziałów i tak dalej i tym podobne.

Archiwa z podstępnych ogłoszeń:

http://archive.is/zOE8G

https://web.archive.org/web/20170716064618/http://www.kobierzyce24.pl/concash-pozyczki-kobierzyce,firma403.html

https://web.archive.org/save/http://olsztyn.lento.pl/pozyczka-przez-internet-concash-pl,5522984.html

https://web.archive.org/web/20170716064741/http://www.favore.pl/459547_pozyczki-dla-zadluzonych-concash-pl-warszawa-mazowieckie.html

http://archive.is/qN2qn

http://archive.is/Ad6xz (archiwum CACHE bo ogłoszenie usunięto wcześniej)

https://web.archive.org/save/http://www.pfpp.com.pl/baza-firm/powiat-poznanski/1526-concash-pozyczki-bez-bik.html

https://web.archive.org/save/http://finanse.lokalne-firmy.pl/concash-f-1364

https://web.archive.org/save/http://www.ogloszenia.nowy-sacz.pl/597872

http://archive.is/0zfSj

https://web.archive.org/save/http://uslugi.hiperogloszenia.pl/pozostale-uslugi/ogloszenie/524794-pozyczki-pozabankowe-bez-bik-concash-pl-oferta/

i tak dalej i tak dalej... jest tego pełno więc dam jeszcze zrzut z wyników wyszukiwania: strona #1 i strona #2 (i to tylko z SITE:PL).

Warto zauważyć, że podaje, że jest firmą co nawet przy hipotetycznym założeniu, że biznes jest legalny i faktycznie należy do Fundacji Rozwoju Przedsiębiorczości „Twój StartUp” (NIP: 5213641211, REGON: 146433467, KRS: 0000442857).

-pauza
właśnie sprawdzam bazę danych KRS (nie Krajowy Rejestr Sądowy – piszę bo skrót KRS to również Krajowa Rada Sądownicza, która swoją drogą kończy swoją pro-komunistyczną działalność i zaczyna pro-Polską i pro-Demokratyczną) i nie działa – w końcu jest niedziela i idealny czas na serwis serwerów i skryptów, robienie backupów – rozumiem, urzędy w święta stoją nieużywane ;)
-koniec pauzy

… to podawanie tylko fałszywych adresów, pisanie pozytywnych opinie podszywając się pod innych itp. itd. jest dość poważnym działaniem na szkodę całego narodu. Ziobro robi kawał dobrej roboty żeby za takie przestępstwa nie było już „zawiasów” ale prawdziwa odsiadka z prawdziwym „cweleniem”.

Dla relaksu można poczytać jeszcze te bzdury: https://web.archive.org/save/http://www.klinikafinansowa.pl/tanie-pozyczki-bez-bik-tak-to-mozliwe/ (i backup: http://archive.is/ExenY) – tekst jest wykupiony a podpisał się pod nim „Igor Szymoniak” - piszę w cudzysłowie (i robię „hahaha”) bo wsteczne wyszukiwanie grafiki jego rzekomego wizerunku pokazuje, że w innych miejscach pod tym samym foto jest podpis „Igor Szymczak” - wiecie, jak się oszukuje to czasem się w tym plącze i nie pamięta już czy używało się nazwiska „Szymczak” czy „Szymoniak”. To nawet zabawne bo oszust promuje oszusta i obydwaj zostali przyłapani.

Archiwum Igora:
http://archive.is/Ack4t (tu „Szymczak”, tak robię bo aktualnie jest zmienione, zostawiam to na dowód)

oraz https://web.archive.org/web/20170716050250/http://www.klinikafinansowa.pl/tanie-pozyczki-bez-bik-tak-to-mozliwe/ (tu „Szymoniak”) i backup: http://archive.is/ExenY

Na szybko można to zobaczyć na zrzutach graficznych:

Igor Szymczak

Igor Szymoniak

Znaczenie ma to marginalne ale zawsze warto pokazywać ilu jest takich typków działających przez internet. Mnóstwo prawdziwych firm korzysta z podobnych usług artykułów sponsorowanych o czym pisałem we wpisie Pożyczki online – uwaga na artykuły sponsorowane usypiające chwilówko-biorców. Doprawdy – to jest traktowanie innych jak skończonych idiotów przy równoległym braku popisywania się intelektem – dość żałosne ale niestety działa bo targetuje do osób w prawdziwej potrzebie finansowej, z długami, niespłaconymi kredytami bankowymi (stąd ten bik).

Co mówią serwery

Oj mówią wiele choć o danych osobowych milczą. Z danych WHO IS CONCASH zero informacji jest. Strona znajduje się na IP 85.10.230.160 należącym do Hetzner Online GmbH (zobacz stronę www). Zobacz WHO IS 85.10.230.160 – przy czym dodam, że serwery tej obcokrajowej firmy są zablokowane od lat w Faraon24 z powodu potężnej ilości ataków hakerskich i spamu pożyczkowego. Strona jest w chmurze (cloud server) co jest dodatkowo niebezpieczne z technicznego punktu widzenia.

WOW – SSL jest zainstalowany – ale to nie plus w tym przypadku, dane z SSL są takie:

Numer seryjny: 16:AB:29:F1:6E:56:FB:A5:AB:04:FC:FF:FF:79:6A:2F
Nazwa wspólna: GlobeSSL DV Certification Authority 2
Organizacja: Globe Hosting, Inc.
Rozpoczęty: 28 czerwiec 2017 (a promuje się, że ten biznes prowadzi od lat, jest najlepszy w branży, gdzieś widziałem, że setki tysięcy klientów itp. itd.).

Podsumowanie

Pożyczki bez BIK są owszem, jest ich kilka porządnych sztuk, klientów za to jest bardzo dużo (choć złe liczby maleją dzięki Morawieckiemu) – ale nie w CONCASH. Fikcyjne opinie, podszywanie się pod innych, nie istniejące biura i wiele wiele innych. Tak dużo jest czynników wpływających na negatywną ocenę, że mógłbym o nich pisać jeszcze 2 godziny (a robię już to ponad godzinę). Prędzej znajdziesz wiatr w polu niż u nich dostaniesz pożyczkę, regulamin jest ukryty (ale go pokazałem) i skopiowany z innych stron i wprost mówi, że tam żadnych pożyczek nie ma ale są za to tajemniczy inwestorzy – i co – i mieli by oni tak samo się nabrać na fałszywe opinie, nieistniejące biura i udzielać tym biednym osobom z bikiem pożyczek na lepszych warunkach niż banki – czy coś do wody nam dolali? Uwaga na nich i na wszystkich innych, którzy chcą od Ciebie pieniądze przed otrzymaniem pożyczki – to zawsze jest wał. Pozwij mnie albo zamilcz na zawsze.

Michael Straus
O mnie
Codziennie zmagam się z zawiłościami przepisów prawa regulującego finanse osobiste i państwowe. Z zawodu jestem programistą i przez wiele lat pracując w tym zawodzie udało mi się skutecznie wdrożyć wiele moich systemów do placówek służby zdrowia, do urzędów i jednostek samorządowych. Teraz zajmuje się projektami internetowymi takimi jak Faraon24. Telefon: +48 881 262 943. Skype: straus.faraon24

Uwaga na CONCASH – pożyczki bez bik jak wiatr w polu. - 4.8 out of 5 based on 6 reviews

Komentarze  

0 # RE: Uwaga na CONCASH – pożyczki bez bik jak wiatr w polu.Mariolka 2017-07-23 04:40
To te same systemy co UOKiK ma na celowniku. Ludzie! Prywatny inwestor da osobie zadłużonej pożyczkę na lepszych warunkach niż w banku? To ściema jak ta lala!
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
0 # RE: Uwaga na CONCASH – pożyczki bez bik jak wiatr w polu.Marek 2017-08-27 14:06
Uwaga, nie polecam Concash
To znów ten sam oszust co inne tego typu systemy
Nie ma żadnych pożyczek
wywaliłem kasę w błoto
znów dałem się nabrać
ostrzegam przed concash! oszust!
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
0 # RE: Uwaga na CONCASH – pożyczki bez bik jak wiatr w polu.Rudy 2017-08-29 04:14
2 tygodnie temu pytałem się o tą firmę w niby tym ich startupie. nikt o concash nie che rozmawiać tam, zero info.
Fundacji Rozwoju Przedsiębiorczości „Twój StartUp” ta firma to pewnie tylko przykrywka jest a kasa na smsy i połączenia premium leci.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
0 # RE: Uwaga na CONCASH – pożyczki bez bik jak wiatr w polu.Ewa 2017-09-19 16:52
połączenie z konsultantem trwało 30 min, za min połączenia trzeba zapłacić 7zł 69gr, dostałam rachunek tel na 230 zł - złodziejstwo po prostu
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
-1 # RE: Uwaga na CONCASH – pożyczki bez bik jak wiatr w polu.Wojciech 2017-10-11 08:57
Faktycznie jest opłata i koszt połączenia za 18 minut trochę kosztuje. Finalnie po 2 dniach otrzymałem ofertę od inwestora będąc wpisanym w biku, więc mimo wszystko mogę usługa warta swojej ceny.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
0 # RE: Uwaga na CONCASH – pożyczki bez bik jak wiatr w polu.Michael Straus 2017-10-13 01:24
Cytuję Wojciech:
Faktycznie jest opłata i koszt połączenia za 18 minut trochę kosztuje. Finalnie po 2 dniach otrzymałem ofertę od inwestora będąc wpisanym w biku, więc mimo wszystko mogę usługa warta swojej ceny.

http://archive.is/ftmHK
http://archive.is/qcHS2
http://archive.is/NKIg0
UWAGA! To jest fałszywy komentarz! Z tego samego IP od początku pisze komentarze sam o sobie. Nie ma żadnego zadowolonego i polecającego klienta.
Parę linków zarchiwizowałem gdzie widać to samo ip z którego też pisał na Faraon24, jest to "109.173.222.230" z Poznania. Mam więcej danych jeśli ktoś jest zainteresowany.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować

Dodaj komentarz

Komentarze są elementem dodatkowym witryny. Służą do recenzowania oraz do wyrażania własnych opinii. Administracja Faraon24 nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczanych komentarzy. Dane wprowadzane w formularzu tylko w wyjątkowych przypadkach są uznawane za dane osobowe opisane w ustawie.


Kod antyspamowy
Odśwież

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Nowe wpisy

IMAGE Pogmatwana sprawa ze pożyczkami bankowymi i spadkiem w tle. Niewiele rozumiem z uzasadnienia wyroku ale apelacja odrzucona. Uzasadnienie ma 11 stron A4 i jest bardziej pogmatwane niż wszystko do tej pory na Faraon24. | poniedziałek, 06, listopad 2017 | Długo zastanawiałem się czy publikować ten wyrok ale nie mogę go w żaden sposób znaleźć w sieci i jest tylko w wyszukiwarce wyroków, którą mało kto zna i która działa czasami jak chce bo np. niektóre z już opublikowanych w Faraon24 wyroków poznikało z jej baz danych. Może...
IMAGE Pożyczka 16.000 zł z czego prawie 10.000 zł na ubezpieczenie a do ręki 6.000 zł – wałek – na zamiast na ubezpieczenie poszło do kieszeni ale sąd to olał choć i tak okazał się miłosierny. | niedziela, 05, listopad 2017 | Uzasadnienie wyroku wspaniale pokazuje jak wałki można robić, bezczelnie kłamać przed sądem i nie ponosić żadnych konsekwencji co powoduje ciągłą tego typu praktykę a to dłużnik musi się bronić choć każdy widzi, że ewidentnie to on został oszukany, ba okradziony i dalej chce...
IMAGE Rozdzielność majątkowa nie taka prosta jeśli wszystko w małżeństwie gra a pożyczki są spłacane (a wystarczyło np. wziąć chwilówkę online Filarum) | niedziela, 05, listopad 2017 | Tym razem wyrok nie dotyczy stricte pożyczek internetowych ale tylko w tle jest pożyczka na mieszkanie i pożyczka na remont tego mieszkania. Czy sąd słusznie postępuje nie zgadzając się na istnienie rozdzielności majątkowej kiedy na zdrowy rozum podstawową przesłanką do jej...
IMAGE Podwyższanie oprocentowania pożyczki gotówkowej – bank przegrał, potem apelował i znów przegrał bo sąd od początku wiedział, że bank miał zamiar oszukać – wyrok prawomocny. | sobota, 04, listopad 2017 | Kolejny doskonały przykład jak wyglądają procesy przed sądem o pożyczki. Wybrałem ten wyrok ze względu na to, że bank przy udzielaniu pożyczki gotówkowej zawarł w umowie niedozwoloną, czyli mającą na celu oszukać klienta, klauzulę. Mimo braku dowodów na poparcie innych swoich...
IMAGE BIG DATA w firmie z pożyczkami online – wiemy wszystko o wszystkich | sobota, 04, listopad 2017 | Big Data, proces gromadzenia i przetwarzania danych oraz wyciągania z nich wniosków, to już nie tylko fanaberia programistów, speców od IT, to główne narzędzie pracy przedsiębiorstw, instytucji oraz firm udzielających pożyczek przez Internet.
IMAGE OK POŻYCZKA – oszustwo do kwadratu od IP GROUP (albo √2*-1) | sobota, 04, listopad 2017 | Jeśli tylko zobaczysz, że za jakąkolwiek czynność związaną z pożyczkami, chwilówkami czy kredytami trzeba zapłacić przed samym udzieleniem to możesz mieć 100% pewności, że to oszustwo. Jeśli widzisz gdzieś, że strona jest od IP GROUP Robert Kałuża to pewność możesz mieć...
IMAGE Skarga pauliańska owszem ale strona musiałaby wiedzieć o zamiarze pokrzywdzenia wierzyciela – kolejny wyrok jak to ludzie nie chcą oddawać pożyczki i mają po babie. | sobota, 04, listopad 2017 | Skarga pauliańska (sąd pisze z błędem „paulińska” ale rzetelności i należytego wykształcenia w sądzie wymagać nie można niestety) to coś co pozwala wierzycielowi przejąć majątek sprzedany przez dłużnika niezwiązanej z długiej osobie. Aby skorzystać z dobrodziejstw takiej...
IMAGE Szybka schizofreniczna chwilówka czyli dawanie pożyczek na własne ryzyko – chorzy psychicznie biorą pożyczki ale nawet sąd nie każe ich zwracać. | sobota, 04, listopad 2017 | Wiele osób szuka sposobu na branie chwilówek i ich nie spłacanie. Jest ich wiele ale każdy wiąże się z pewnymi niedogodnościami, których lepiej nie mieć tak samo jak tych pieniędzy. Będąc w stanie choroby psychicznej można (choć nie powinno się) pożyczać bez oddawania i na...
IMAGE Wyrok nieprawomocny i dane ukryte ale wiadomo, że chodzi o Bocian Pożyczki | piątek, 03, listopad 2017 | Ukrywanie danych przy publikacji wyroków jest fikcją bo z łatwością można w lwiej ich części łatwo dojść do tego, kto jest stroną jeśli jest nią firma. Wystarczy nieco dedukcji, wyszukiwarka KRS lub CEIDG a w szczególnych przypadkach sama treść wskazuje dane strony. Publikuje...
IMAGE Fikcyjne pozytywne opinie o pożyczkach Feniko i KREDYTY-Chwilówki na Faraon24 – to samo IP a różne aliasy | środa, 01, listopad 2017 | Jakiś czas temu zauważyłem wzmożoną aktywność w komentarzach przy dwóch prospektach informacyjnych, jeden dotyczy Feniko a drugi KREDYTY-Chwilówki. Te dwie firmy, mimo że ich KRS, NIP i REGON różnią się to mają ten sam adres i praktycznie dla zwykłego zjadacza chleba to jedno i to...
Reklama

Nowe komentarze