„Wpadły mi w ręce” dokumenty "sygnowane" firmą Chwilówki i Kredyty Pożyczki Raty S.p. z o.o (oryginalny zapis to „S.p.z.o.o” od czego „z” jest skrótem nie wiadomo). Bez zbędnego rozpisywania się i analiz przedstawię to co najciekawsze (z mojego punktu widzenia) i to co najstraszniejsze (z punktu widzenia pożyczkobiorcy). Zakładam (i mam nadzieję), że ten biznes opiera się o podszywanie się pod naprawdę istniejącą spółkę a prawdziwa spółka nie ma z tym nic wspólnego – nie pierwszy raz widzę taki schemat działania. ADNOTACJA TECHNICZNA: Wpis miał problemy z widocznością z przyczyn technicznych (SQL+PHP+Inkrementacja przez !Joomla), było dużo maili w sprawie "Inwestorzy" - starałem się jak mogłem aby szybko to naprawić, za zwłokę przepraszam, wpis jest już widoczny i nie powinno być dalszych problemów z kolejnymi. Aktualizacja 17 grudnia 2016: dodałem głos osoby "obsługującej" pożyczki.

Inwestorzy
Inwestorzy

Dowód #1: fałszywe podpisy:

Pożyczkodawcą (inwestorem) ma być rzekomo niejaki Piotr S., umowa, którą przedstawił posiada numer większy od 20000 co ma sugerować, że już ponad 20 tysięcy umów zawarł – WOW!

Podpis Piotr S.
Fikcyjny podpis pożyczkodawcay Piotra S.

Obraz pokazuje podpis, który jest na dokumencie i czcionkę, którą łatwo znaleźć w sieci – jak widać wyraźnie podpis nie jest prawdziwy a jedynie wygenerowany poprzez czcionkę podobną do ręcznego pisma, dodatkowe rozmazanie chyba miało utrudnić wyszukanie ale się nie udało.

Podany jest numer konta pożyczkodawcy 29 1870 1045 2078 1000 2230 0001
Podane są też numery PESEL i dowodu osobistego – przechodzą walidację algorytmiczną ale to jeszcze o niczym nie świadczy.

Agentem ubezpieczeniowym ma być niejaki Maciej L. podpisujący się komputerową czcionką w taki sposób:

Podpis Maciej L.
Fikcyjny podpis Agenta Ubezpieczeniowego Macieja L.

Obraz pokazuje podpis tak samo wygenerowany czcionką podobną do pisma ręcznego.

I na koniec podpis prezesa Zenon T. w wersji oryginalnej z OWU:

Podpis Zenon T.
Fikcyjny podpis Zenona T.

i w wersji powiększonej:

Podpis Zenon T. w powiększeniu

Powiększony fikcyjny podpis Zenona T.

!!! Adnotacja 14 grudzień 2016: Na prośbę prawdziwego właściciela firmy, pod którą "INWESTORZY" się podszywa nazwisko zostało usunięte.

Jak widać na powiększeniu rastrowym czcionka w całej rozciągłości ma identyczny odcień i prowadzona jest po idealnie równej linii co jest niemożliwe przy skanowaniu oryginalnego podpisu. Podpis jest na tyle idealny, że niemożliwy do wykonania ręcznie i przedstawienia jego skanu w takiej postaci.

Dowód #2: Fikcyjne ubezpieczenie

W dokumentach znajduje się plik OWU – czyli Ogólne Warunki Ubezpieczenia.

Zamiast opisywać linia po linijce po prostu zaproponuję aby zrobić KOPIUJ-WKLEJ z pdf do np. Notatnika (notepad.exe w Windows). Pokaże się cała masa informacji, które w oryginalnym PDF-ie zostały zapisane białą czcionką na białym tle lub zostały przykryte innymi danymi.

Z ukrytych danych można wyszczególnić:

BENEFIA Towarzystwo, Ubezpieczeń na Życie Spółka Akcyjna Vienna Insurance Group, zwaną dalej „Towarzystwem”

ten tekst jest przykryty tekstem takim:

Chwilówki i Kredyty Pożyczki Raty S.p. z o.o Francuska 49/33, 03-905 Warszawa

Inne podmioty wymienione w OWU ale niewidoczne „gołym okiem” to:

Spoko Pożyczki S.p.z.o.o (Straus: po „z” jest kropka!)
z siedzibą przy ul. Turystyczna 20/13, 25-557 Kielce, KRS: 0000603778

KSPaOpiKtaOł iP POoŻżYyCczZkKaI SS..Pp..Zz..Oo..Oo (Straus: dokładnie tak jest w pliku)
Kapitał i Pożyczka S.p.z.o.o (Straus: po „z” jest kropka!)
ul. Górczewska 200C/436, 01-460 Warszawa
Numer KRS: 0000567285

oraz potem jest jeszcze taki ukryty tekst:

SPOKO POŻYCZKI S.P.Z.O.O (Straus: po „z” jest kropka!)
KAPITAŁ I POŻYCZKA S.P.Z.O.O (Straus: po „z” jest kropka!)

Niemożliwe RRSO

RRSO 13,99%? Jaki bank ma tak tanio? Żaden oczywiście. A jaka firma pożyczkowa ma tak tanio? Bardzo dużo jest nawet z RRSO = 0% ale na małe kwoty a tu mamy od 10.000 zł do 100.000 zł. Sytuacja jest niemożliwa!

WHO IS Ania W.?

Sprawdzam w bazie WHO IS domenę Inwestorzy.net i:

WHO IS dla Inwestorzy.net
WHO IS dla Inwestorzy.net

whois.com - sprawdź jak to teraz wygląda

Zrzut strony dostępny jest tu: https://faraon24.pl/zrzut/https___inwestorzy.net_.zip

Ciekawe dane to numer telefonu

Na podany adres email na Facebook nie ma konta ale na numer telefonu już jest

Na numer podany numer zarejestrowane jest konto Ania W.

Ania W.
Na numer telefonu podany przy domenie i mailu zarejestrowane jest konto na Facebook dla Anny W.

archiwum: http://archive.is/JnspL

Aktualizacja 17 grudnia 2016 - Rozpoznajesz ten głos?

Nagranie głosu sprawcy (lub współsprawcy) z INWESTORZY oraz BEZBIK-ONLINE:

https://faraon24.pl/audio/inwestorzy-audio.wav

Rozpoznajesz ten głos? Zrób co najmniej jedną z tych rzeczy:

1) napisz do mnie – zajmę się tym dalej

2) zgłoś się do najbliższej komendy Policji i powiadom o sprawcy

... gdybym używał FB lub innych nośników do Virali to bym to udostępniał dalej i dalej żeby całą Polskę zaangażować oraz Polaków z UK i innych krajów gdzie sa na emigracji - nas pewno ktoś rozpoznałby ten głos.

Dokumenty, z PDF-ów, którym zrobiłem screenshot-y nie mają nic ważnego w META DANYCH. Dane osób, które składały wnioski zostały zamazane:

https://faraon24.pl/images/BEZBIK-ONLINE/skladka ubezpieczeniowa1.png

https://faraon24.pl/images/BEZBIK-ONLINE/Umowa_pozyczki-1.jpg

https://faraon24.pl/images/BEZBIK-ONLINE/Umowa_pozyczki-2.jpg

https://faraon24.pl/images/INWESTORZY/Składka_Ubezpieczeniowa-1.jpg

https://faraon24.pl/images/INWESTORZY/Umowa_pożyczki-1.jpg

https://faraon24.pl/images/INWESTORZY/Umowa_pożyczki-2.jpg

https://faraon24.pl/images/INWESTORZY/Umowa_pożyczki-3.jpg

https://faraon24.pl/images/INWESTORZY/Wniosek_polisa-1.jpg

https://faraon24.pl/images/INWESTORZY/Wniosek_polisa-2.jpg

https://faraon24.pl/images/INWESTORZY/Wniosek_polisa2-1.jpg

https://faraon24.pl/images/INWESTORZY/Wniosek_polisa2-2.jpg

2 PDF-y z META DANYMI:

https://faraon24.pl/images/BEZBIK-ONLINE/Zał.1_Harmonogram_spłaty.pdf

https://faraon24.pl/images/INWESTORZY/Zał.1_Harmonogram_spłaty_ratalnej.pdf

Pozostałe PDF-y:

https://faraon24.pl/images/BEZBIK-ONLINE/OWU.pdf

https://faraon24.pl/images/INWESTORZY/Potwierdzenie_Stypiński.pdf (warto zauważyć, że przelew wyszedł z PayPal co nie jest żadnym potwierdzeniem, też mogę się tam nazywać jak będę chciał)

https://faraon24.pl/images/INWESTORZY/OWU.pdf

Są 2 PDF-y z Harmonogramem Spłaty podpisane „Marcin Wisniowski” (zamiast „ś” jest „s”)... ale Pan Marcin (już z „ś”) to … redaktor z portalu ESKA, który zrobił taki wpis: Oszustka wyłudzająca kredyty zatrzymana przez śląskich policjantów - więc jest to taki podły żart z dziennikarza, który opisał skazanie oszustki finansowej. Swoją drogą kobieta, która oszukała ludzi na co najmniej 70 tysięcy zł została wypuszczona bez karty – no bo „kara w zawieszeniu” to nie kara a zwrot 70 tysięcy zł to też nie jest kara. Także Policja sobie „jaja robi” z obywateli, którzy de facto są ich pracodawcami a biznes oszustów kręci się dalej – cóż, mamy dopiero XXI wiek...

Do poszkodowanych – życzę szczęśliwego zakończenia sprawy ale w mojej opinii niestety żadnych pieniędzy nikt nigdy nie odzyska a do więzienia też nie sądzę aby ktokolwiek ze sprawców trafił.

Podsumowanie

Pomijając już całą masę podróbek i przeróbek w dokumentach to jeśli ktoś podpisuje Ci się internetową czcionką naśladującą ręczne pismo gdzie ma się podpisać ręcznie – wiesz, że to bardzo zła sytuacja o której szeroko rozpisuje się Kodeks Karny. Po prostu nie wpłacaj żadnych pieniędzy i kropka. Takich stron z oprocentowaniem RRSO pożyczki w okolicach 13% jest dużo w sieci, podobny sprawa została opisana we wpisie Uwaga na "BEZBIK-ONLINE.PL" – wyłudzenie składki ubezpieczeniowej - podszywa się pod Creditum Polska Fundusz Inwestycji Kapitałowych wyszukując ofiar na forach internetowych i portalach ogłoszeniowych.

Michael Straus
Autor: Email:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
O mnie
  • qnalityk finansowy
  • ex pracownik wielu banków
  • programista z wieloma wdrożeniami w jednostkach samorządowych
  • w Faraon24 tworze zestawienia, analizy i wpisy o wszystkim co pożyczkobiorców może zainteresować

Telefon: +48 881 262 943. Skype: straus.faraon24


Inwestorzy.net – fałszywe podpisy, fikcyjne ubezpieczenie, niemożliwe RRSO – duże kwoty pożyczek, których nigdy nie zobaczysz - 5.0 out of 5 based on 9 reviews

Komentarze  

# W jakim celu?Jan 2016-11-26 00:39
I co to kogo obchodzi, to są strony dla ludzi, którzy już mają za hobby szukanie pożyczki i wypełnianie wniosków. Poza tym wiele stron jest tutaj szkalowanych bez rzetelnego sprawdzenia. Pan wcale nie jest lepszy od tych, o których Pan pisze, wiezie się Pan na popularności innych, aby wypozycjonować swoją stronę pod pretekstem pomocy i przestrzegania... W sumie to strzyże Pan tych samych baranów...
I miej Pan chociaż odwagę się do tego przyznać.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: W jakim celu?Michael Straus 2016-11-26 20:11
Cytuję Jan:
I co to kogo obchodzi, to są strony dla ludzi, którzy już mają za hobby szukanie pożyczki i wypełnianie wniosków. Poza tym wiele stron jest tutaj szkalowanych bez rzetelnego sprawdzenia. Pan wcale nie jest lepszy od tych, o których Pan pisze, wiezie się Pan na popularności innych, aby wypozycjonować swoją stronę pod pretekstem pomocy i przestrzegania... W sumie to strzyże Pan tych samych baranów...
I miej Pan chociaż odwagę się do tego przyznać.


Szanowni czytelnicy,
to jest jeden z przykładów tych osób, którzy są właśnie takimi szkodnikami, których m.in. opisuje Faraon24.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: W jakim celu?Marcin 2016-12-03 19:16
Cytuję Jan:
I co to kogo obchodzi, to są strony dla ludzi, którzy już mają za hobby szukanie pożyczki i wypełnianie wniosków. Poza tym wiele stron jest tutaj szkalowanych bez rzetelnego sprawdzenia. Pan wcale nie jest lepszy od tych, o których Pan pisze, wiezie się Pan na popularności innych, aby wypozycjonować swoją stronę pod pretekstem pomocy i przestrzegania... W sumie to strzyże Pan tych samych baranów...
I miej Pan chociaż odwagę się do tego przyznać.


Panie Straus... jest Pan w stanie namierzać tych "szkodników"? Adres skąd się łączą albo coś takiego? Mam na myśli zarówno inwestorów jak i tego Janka.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: Inwestorzy.net – fałszywe podpisy, fikcyjne ubezpieczenie, niemożliwe RRSO – duże kwoty pożyczek, których nigdy nie zobaczysz (oraz WHO IS Ania Warmbier?)Robert 2016-11-27 11:02
Sam jesteś baranem. Takim jak baran Jan trzeba komputery i internety odbierać, na stałe was izolować w psychiatrykach.

pozdrawiam
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# Post na forum-kredytoweMarcin 2016-12-03 19:11
Widziałem rano post na forum-kredytowe.pl ale potem został usunięty, post prowadził do tego materiału.

Też dostałem od nich takie same niby dokumenty ale właśnie te podpisy coś mi dziwnie wyglądały...

Chyba sami go tam wstawiliście...

W każdym razie usunęli

Chyba ktoś tam od nich coś ma z tym wspólnego... Może Pan to sprawdzić. Czytam czasami to forum i teraz nie wiem czy to po prostu tacy naciągacze to założyli żeby się wybielać jakby ktoś szukał opinie o kimś takim jak właśnie inwestorzy.net czy o co tam chodzi.

Coś mi tam u nich śmierdzi że to przykrywka jakaś... [red: błędy w pisowni poprawione]
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: Post na forum-kredytoweMichael Straus 2016-12-05 04:16
Cytuję Marcin:
Widziałem rano post na forum-kredytowe.pl ale potem został usunięty, post prowadził do tego materiału.

Też dostałem od nich takie same niby dokumenty ale właśnie te podpisy coś mi dziwnie wyglądały...

Chyba sami go tam wstawiliście...

W każdym razie usunęli

Chyba ktoś tam od nich coś ma z tym wspólnego... Może Pan to sprawdzić. Czytam czasami to forum i teraz nie wiem czy to po prostu tacy naciągacze to założyli żeby się wybielać jakby ktoś szukał opinie o kimś takim jak właśnie inwestorzy.net czy o co tam chodzi.

Coś mi tam u nich śmierdzi że to przykrywka jakaś... [red: błędy w pisowni poprawione]


Trochę zalatuje, to prawda, prześledziłem parędziesiąt Wątków i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że prawdziwych postów jest mało a duża część to posty pisane przez jedną osobę pod różnymi nickami - tak aby wydawało się, że forum naprawdę żyje. Ale jak wspomniałem - prześledziłem małą część, może dalej jest trochę bardziej normalnie. Ogólnie poziom merytoryczny dość ubogi to też się nie dziwie, że nasz post został usunięty - za duża merytoryczna konkurencja - tak to bywa w takich "biznesach".
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: Post na forum-kredytoweMarcin 2016-12-06 16:37
Cytuję Michael Straus:
Cytuję Marcin:
Widziałem rano post na forum-kredytowe.pl ale potem został usunięty, post prowadził do tego materiału.

Też dostałem od nich takie same niby dokumenty ale właśnie te podpisy coś mi dziwnie wyglądały...

Chyba sami go tam wstawiliście...

W każdym razie usunęli

Chyba ktoś tam od nich coś ma z tym wspólnego... Może Pan to sprawdzić. Czytam czasami to forum i teraz nie wiem czy to po prostu tacy naciągacze to założyli żeby się wybielać jakby ktoś szukał opinie o kimś takim jak właśnie inwestorzy.net czy o co tam chodzi.

Coś mi tam u nich śmierdzi że to przykrywka jakaś... [red: błędy w pisowni poprawione]


Trochę zalatuje, to prawda, prześledziłem parędziesiąt Wątków i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że prawdziwych postów jest mało a duża część to posty pisane przez jedną osobę pod różnymi nickami - tak aby wydawało się, że forum naprawdę żyje. Ale jak wspomniałem - prześledziłem małą część, może dalej jest trochę bardziej normalnie. Ogólnie poziom merytoryczny dość ubogi to też się nie dziwie, że nasz post został usunięty - za duża merytoryczna konkurencja - tak to bywa w takich "biznesach".


Dlaczego nie zrobi Pan forum Faraon24? Dużo siedzę ostatnio na różnych forach kredytowych i powiem jedno - że totalne bzdury są tam wypisywane i to dotyczy większości postów. Są niby podpisani eksperci ale jak dalej sprawdzam co piszą to włos się na głowie jeży!
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: Post na forum-kredytoweMichael Straus 2016-12-20 03:51
Cytuję Marcin:
Cytuję Michael Straus:
Cytuję Marcin:
Widziałem rano post na forum-kredytowe.pl ale potem został usunięty, post prowadził do tego materiału.

Też dostałem od nich takie same niby dokumenty ale właśnie te podpisy coś mi dziwnie wyglądały...

Chyba sami go tam wstawiliście...

W każdym razie usunęli

Chyba ktoś tam od nich coś ma z tym wspólnego... Może Pan to sprawdzić. Czytam czasami to forum i teraz nie wiem czy to po prostu tacy naciągacze to założyli żeby się wybielać jakby ktoś szukał opinie o kimś takim jak właśnie inwestorzy.net czy o co tam chodzi.

Coś mi tam u nich śmierdzi że to przykrywka jakaś... [red: błędy w pisowni poprawione]


Trochę zalatuje, to prawda, prześledziłem parędziesiąt Wątków i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że prawdziwych postów jest mało a duża część to posty pisane przez jedną osobę pod różnymi nickami - tak aby wydawało się, że forum naprawdę żyje. Ale jak wspomniałem - prześledziłem małą część, może dalej jest trochę bardziej normalnie. Ogólnie poziom merytoryczny dość ubogi to też się nie dziwie, że nasz post został usunięty - za duża merytoryczna konkurencja - tak to bywa w takich "biznesach".


Dlaczego nie zrobi Pan forum Faraon24? Dużo siedzę ostatnio na różnych forach kredytowych i powiem jedno - że totalne bzdury są tam wypisywane i to dotyczy większości postów. Są niby podpisani eksperci ale jak dalej sprawdzam co piszą to włos się na głowie jeży!


Dlaczego forum nie zrobię? Kilka powodów:

1) to zajmuje dużo czasu a i tak Faraon24 to moje poboczne zajęcie
2) odpowiadam w komentarzach i na maile
3) przebicie się przez "konkurencyjne" fora zajęły bo dużo czasu

x) właściwie to przemyślę sprawę ;)
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: Inwestorzy.net – fałszywe podpisy, fikcyjne ubezpieczenie, niemożliwe RRSO – duże kwoty pożyczek, których nigdy nie zobaczyszBarbara 2016-12-08 17:13
Co Pan za bzdury wypisuje, jak podpisałam umowę z ta firmą miesiąc temu, po tygodniu od aktywacji polisy otrzymałam środki. Proszę nie szkalować uczciwej firmy.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: Inwestorzy.net – fałszywe podpisy, fikcyjne ubezpieczenie, niemożliwe RRSO – duże kwoty pożyczek, których nigdy nie zobaczyszMichael Straus 2016-12-09 06:25
Cytuję Barbara:
Co Pan za bzdury wypisuje, jak podpisałam umowę z ta firmą miesiąc temu, po tygodniu od aktywacji polisy otrzymałam środki. Proszę nie szkalować uczciwej firmy.


Tu nie chodzi o tą firmę przecież ale o osobę prywatną, która jest w dokumentach, które dostałem z fikcyjnymi podpisami - to zostało dokładnie wyjaśnione.

Proszę sprawdzić jakie podpisy są w Pani umowie, może Pani ją również do mnie wysłać (zamazując swoje dane) - jeśli chodzi o umowę z prawdziwą firmą to przecież wszystko powinno być ok a podpisy prawdziwe skoro otrzymała Pani pożyczkę.

Wyjaśniłem też o co chodzi o przerobioną umową ubezpieczeniową.

Widzę też, że pominąłem jeden ważny element: numer PESEL podany przez "inwestora" jest wygenerowany dla KOBIETY a imię PIOTR ewidentnie nie jest imieniem żeńskim.

Jako ciekawostkę załączam zdjęcie z adresu podanego jako adres „inwestora” podpisującego się internetową czcionką z imieniem Piotr a z numerem PESEL kobiety:

https://faraon24.pl/images/inwestorzy.net-adres.jpg

Tam są lokale komunalne dla osób, które żyją na granicy ubóstwa (niestety) a nie z udzielania pożyczek każdemu w kwotach 100.000 zł na procent niższy niż w banku.

A.. i jeszcze jedno: sama wskazana firma (z lekką zmianą pisowni w nazwie) nie może udzielać pożyczek z powodu kapitału zakładowego 10,000 zł a od prawie roku firma pożyczkowa musi mieć kapitał zakładowy na poziomie minimalnym 200,000 zł aby działać legalnie.

A i jeszcze jedna ciekawostka: wiadomości z dokumentami zostały wysłane za pośrednictwem Niemieckich serwerów.

A i jeszcze drugie ;)
Jeden z PDF'ów został wygenerowany z komputera podpisanego Marcin W. (na FB jest 11 osób z tym imieniem i nazwiskiem – może trafię na właściwego)

"Pani Barbaro": zauważyłem, że zainteresowała się Pani również wpisem z identyczną metodą https://faraon24.pl/opisy/319-bezbik i odsłuchała nagrania - nie dziwi Pani (retorycznie pytam) zupełne podobieństwo tych "biznesów" gdzie w poprzednim sprawa została zgłoszona do Prokuratury choć jak teraz się domyślam sprawca(czyni) działa dalej.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: Inwestorzy.net – fałszywe podpisy, fikcyjne ubezpieczenie, niemożliwe RRSO – duże kwoty pożyczek, których nigdy nie zobaczyszMichał 2016-12-09 17:27
Ja również korzystałem z usług wspomnianej firmy, akurat w moim przypadku nie wymagano żadnego zabezpieczenia. Po odesłaniu dokumentów dokładnie po 3ch dniach dostałem środki na konto.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: Inwestorzy.net – fałszywe podpisy, fikcyjne ubezpieczenie, niemożliwe RRSO – duże kwoty pożyczek, których nigdy nie zobaczyszMichael Straus 2016-12-10 05:37
Cytuję Michał:
Ja również korzystałem z usług wspomnianej firmy, akurat w moim przypadku nie wymagano żadnego zabezpieczenia. Po odesłaniu dokumentów dokładnie po 3ch dniach dostałem środki na konto.


Cytuję Michał:
Ja również korzystałem z usług wspomnianej firmy, akurat w moim przypadku nie wymagano żadnego zabezpieczenia. Po odesłaniu dokumentów dokładnie po 3ch dniach dostałem środki na konto.

UWAGA: LOGI wskazują, że komentarz został pisany z tego samego komputera co pisała "Pani Barbara".


Drodzy czytelnicy: pisałem o tym wcześniej już wielokrotnie ale zawsze warto to powtórzyć:
osoby zadowolone z usługi nie siedzą całymi dniami przy komputerach i nie szukają miejsc gdzie skrytykowane usługę, z której skorzystali - po prostu się nią cieszą.

Dam mały wycinek z poglądowych logów standardowych (te robione autorskimi skryptami nie były i nie będą pokazywane):

MICHAŁ
188.146.18.141 - - [09/Dec/2016:18:26:05 +0100] "GET /opisy/319-bezbik HTTP/1.1" 200 10290 "" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.0"
188.146.18.141 - - [09/Dec/2016:18:26:06 +0100] "GET /opinie/491-inwestorzy-net-2 HTTP/1.1" 200 13546 "" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.0"
188.146.18.141 - - [09/Dec/2016:18:26:07 +0100] "GET /component/jcomments/captcha/2 8046 HTTP/1.1" 200 1474 "https://faraon24.pl/opinie/49 1-inwestorzy-net-2" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.0"


BARBARA

188.146.11.124 - - [08/Dec/2016:14:43:22 +0100] "GET /opinie/491-inwestorzy-net-2 HTTP/1.1" 200 12293 "" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.0"
188.146.11.124 - - [08/Dec/2016:14:43:22 +0100] "GET /components/com_jcomments/tpl/ default/style.css?v=3002 HTTP/1.1" 200 15364 "https://faraon24.pl/opinie/49 1-inwestorzy-net-2" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.0"
188.146.11.124 - - [08/Dec/2016:14:43:22 +0100] "GET /plugins/content/authorinfobox /authorinfobox.css HTTP/1.1" 200 2819 "https://faraon24.pl/opinie/49 1-inwestorzy-net-2" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; rv:50.0) Gecko/20100101 Firefox/50.0"

Ta konkretna konfiguracja pojawia się dość nieczęsto ale jeśli już się pojawia to przy odwiedzinach wpisów z podobnymi sprawami: EFC, BEZ BIK itp. itd.


I jeszcze jedno:

Właśnie sprawdziłem jeszcze raz wszystkie dokumenty, które dostałem ze sprawy:
https://faraon24.pl/opisy/319-bezbik (BEZBIK-ONLINE)
i teraz z:
https://faraon24.pl/opinie/491-inwestorzy-net-2 (INWESTORZY)
i zostały robione na tym samym komputerze przez tą samą osobę. Numer konta się zmienił, poprzednie jak domniemywam kazała prokuratura zablokować.

Numer telefonu, który jest na stronie to usługa typu IPFON – to nie jest numer Warszawski – to jest zwykłe przekierowanie VoIP. Każdy może taki numer mieć i np. rozmawiać z Katowic, Wrocławia, Wsi Warząchewka (będę tam niedługo na lokalizacji), Częstochowy, Kołobrzegu, Koszalina, Redy, Wejherowa.

Drodzy czytelnicy: powtarzam – strzeżcie się super ofert bo jeśli szukacie pożyczki a nie możecie dostać jej w banku i sprawdzaliście już wszystkie chwilówki to lepiej iść do dodatkowej pracy.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: Inwestorzy.net – fałszywe podpisy, fikcyjne ubezpieczenie, niemożliwe RRSO – duże kwoty pożyczek, których nigdy nie zobaczyszAssssia 2016-12-12 09:01
Dostałam od nich wzór umowy i na sama myśl o wpłacie raty za ubezpieczenie ( 700zl!) od razu pomyślałam że to przekręt. Co lepsza napisałam do nich maila ze od kiedy to się coś płaci zanim dostanie się pożyczkę, w mailach zwrotnych pisownia niczym z najwyższych sfer dla niepoznaki. Na pytania brak odpowiedzi. Odnośniki do artykułów pseudo-umowy. Zastanawiam się czy nie zgłosić tego do prokuratury.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: Inwestorzy.net – fałszywe podpisy, fikcyjne ubezpieczenie, niemożliwe RRSO – duże kwoty pożyczek, których nigdy nie zobaczyszJacek 2016-12-12 14:18
Cytuję Assssia:
Dostałam od nich wzór umowy i na sama myśl o wpłacie raty za ubezpieczenie ( 700zl!) od razu pomyślałam że to przekręt. Co lepsza napisałam do nich maila ze od kiedy to się coś płaci zanim dostanie się pożyczkę, w mailach zwrotnych pisownia niczym z najwyższych sfer dla niepoznaki. Na pytania brak odpowiedzi. Odnośniki do artykułów pseudo-umowy. Zastanawiam się czy nie zgłosić tego do prokuratury.



Z ciekawości byłem na stronie INWESTORZY i śmiać mi się najpierw chciało że jak można jak można w takie cuda wierzyć. Pożyczka pozabankowa na 13%!
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: Inwestorzy.net – fałszywe podpisy, fikcyjne ubezpieczenie, niemożliwe RRSO – duże kwoty pożyczek, których nigdy nie zobaczyszMichael Straus 2016-12-12 18:33
Cytuję Jacek:
Cytuję Assssia:
Dostałam od nich wzór umowy i na sama myśl o wpłacie raty za ubezpieczenie ( 700zl!) od razu pomyślałam że to przekręt. Co lepsza napisałam do nich maila ze od kiedy to się coś płaci zanim dostanie się pożyczkę, w mailach zwrotnych pisownia niczym z najwyższych sfer dla niepoznaki. Na pytania brak odpowiedzi. Odnośniki do artykułów pseudo-umowy. Zastanawiam się czy nie zgłosić tego do prokuratury.



Z ciekawości byłem na stronie INWESTORZY i śmiać mi się najpierw chciało że jak można jak można w takie cuda wierzyć. Pożyczka pozabankowa na 13%!


Mnóstwo osób nie ma doświadczenia w finansach i 13% wydaje się i tak sporym kosztem - niestety.

Faraon24 jest dla ludzi, którzy mają właśnie mniejsze doświadczenie w pożyczkach itp, choć wypisują o mnie różne brednie w sieci w ramach zemsty to i tak będę robił swoje.

Jeśli chciało się Panu śmiać to bardzo dobrze - gratuluje rozsądku :)
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: Inwestorzy.net – fałszywe podpisy, fikcyjne ubezpieczenie, niemożliwe RRSO – duże kwoty pożyczek, których nigdy nie zobaczyszMichael Straus 2016-12-12 18:31
Cytuję Assssia:
Dostałam od nich wzór umowy i na sama myśl o wpłacie raty za ubezpieczenie ( 700zl!) od razu pomyślałam że to przekręt. Co lepsza napisałam do nich maila ze od kiedy to się coś płaci zanim dostanie się pożyczkę, w mailach zwrotnych pisownia niczym z najwyższych sfer dla niepoznaki. Na pytania brak odpowiedzi. Odnośniki do artykułów pseudo-umowy. Zastanawiam się czy nie zgłosić tego do prokuratury.


Jeśli ma Pani ochotę ganiać po komisariatach itp to zachęcam gorąco... ale... sam wielokrotnie różne oszustwa zgłaszałem i z mojej perspektywy to była strata czasu, skuteczność zero a ja miałem mniej czasu aby realnie pomóc i realnie uchronić mnóstwo osób przed innymi oszustami.

1000 osób, które nie straciły swoich ciężko zarobionych pieniędzy to dla mnie coś lepszego niż jeden złodziej za kratkami (ale na ogół kara jest i tak w zawieszeniu i robią dalej swoje).

Jeśli Pani chce - zachęcam ale sądzę, że się Pani mocno rozczaruje.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# Piotr StypińskiJerzy 2016-12-19 14:29
Po tym artykule przeczytanym wiem że mnie oszukali ponad 600 złotych ubezpieczenia i do 14 dni nic nie wpłynęło. Czy jest możliwe odzyskanie tej kasy? [red.: pisownia poprawiona]
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
# RE: Piotr StypińskiMichael Straus 2016-12-20 03:47
Cytuję Jerzy:
Po tym artykule przeczytanym wiem że mnie oszukali ponad 600 złotych ubezpieczenia i do 14 dni nic nie wpłynęło. Czy jest możliwe odzyskanie tej kasy? [red.: pisownia poprawiona]


Po tym artykule przeczytanym wiem że mnie oszukali ponad 600 złotych ubezpieczenia i do 14 dni nic nie wpłynęło. Czy jest możliwe odzyskanie tej kasy?

TAK, to możliwe (i minimalnie realne) ale po zrealizowaniu takich rzeczy:

1) zgłosić sprawę na Policję lub Prokuraturę
2) złożyć zeznanie
3) Policja musi ująć sprawcę
4) Prokurator musi postawić zarzuty i potem je w sądzie udowodnić (ewentualnie oskarżenie prywatne i sprawa cywilna) lub sprawca musi się przyznać i/lub poddać dobrowolnie karze
5) Sędzia musi wydać wyrok nakazujący m.in. naprawienie szkody
6) Sprawca musi chcieć naprawić szkodę i wypłacić pieniądze lub komornik musi mieć z czego pieniądze „ściągnąć”

Tak ogólnie...

W mojej opinii szanse na odzyskanie wynoszą ok 1% a jeśli się ma udać to potrwa to od 6 miesięcy do 3 lat. Czas, który poświęciłby Pan na procedowanie wystarczyłby na zarobienie znacznie większej kwoty.

P.S. Gdyby nie usunięto mojego ostrzeżenia z Forum Kredytowego (http://www.forum-kredytowe.pl/f147/inwestorzy-net-102128.html) to oszukanych było by znacznie mniej.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować

Dodaj komentarz

Komentarze są elementem dodatkowym witryny. Służą do recenzowania oraz do wyrażania własnych opinii. Administracja Faraon24 nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczanych komentarzy. Dane wprowadzane w formularzu tylko w wyjątkowych przypadkach są uznawane za dane osobowe opisane w ustawie.


Kod antyspamowy
Odśwież

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna