W sieci oprócz Faraon24 znajdziemy inne strony internetowe z rankingami chwilówek. Porównując je ze sobą łatwo zauważysz, że na pewno są bardzo dobrze przygotowane od strony technicznej i ergonomii użytkownik ale równocześnie mają wiele wad w samych ofertach lub w konfiguracji kluczowych elementów. Opisze wady i zalety porównywarek sieciowych ze szczególnym uwzględnieniem ilości prezentowanych produktów, jakości ich opisów i przydatności dla użytkownika pozostałych części portali. Sprawdzę też IP i inne cechy charakterystyczne.

Porównywarki cen powstały równolegle z wprowadzeniem sprzedaży w sieci. Sprzedaje się wszystko to co w realnym świecie występuje plus usługi wirtualne. Pieniądze są de facto wirtualnym tworem tylko częściowo reprezentującym faktyczną wartość – jest tak od czasu wprowadzenia takich mechanizmów jak oprocentowanie samo w sobie czy giełda finansowa. Parametry decydujące o cenie produktu często się zmieniają i jeszcze częściej są niezrozumiałe dla typowego Kowalskiego. Korzystny wybór wymaga dokładnej analizy każdego parametru. Cenę chwilówek najlepiej ilustruje parametr RRSO czyli Rzeczywista Roczna Stopa Procentowa ale są też darmowe chwilówki z RRSO = 0%, które porównuje się na podstawie zalet takich jak czasu na spłatę oraz maksymalnej dostępnej kwoty. Rankingi, które sprawdziłem to Sowa Finansowa, PozyczkaPortal, Finmarket - odpowiadam czemu są do siebie tak bardzo podobne oraz czemu Faraon24 za każdym razem jest lepszy.

Istotne zalety Faraon24

  • ponad 60 chwilówek w tym bezpłatne i płatne
  • prawie 10 kredytów na różnego rodzaju PIT i inne nietypowe zaświadczenia
  • prawie 20 kredytów hipotecznych
  • ponad 70 recenzji i szczegółowych opinii (nawet kilkanaście miesięcznie)
  • dziesiątki ujętych i opisanych oszustów internetowych
  • skuteczna walka ze spamem w sieci w branży finansowej
  • walka ze nielegalną sprzedażą danych osobowych pod pretekstem ofert różnego rodzaju usług finansowych
  • szyfrowanie SSL - wskazuje na to początek adresu w przeglądarce „https://” zamiast nieszyfrowanego i niebezpiecznego „http://”; poprawna obsługa przekierowań – zawsze połączenie jest bezpieczne
  • dedykowany szybki serwer (znajduje się na terenie Polski)

Sowa Finansowa: 24 chwilówki

Sowa Finansowa to prawdopodobnie najmłodsza strona spośród innych podobnych równie popularnych. Wyszła ona spod ręki Rankomat.pl S.A. czyli znanej porównywarki popularnych produktów finansowych (kredyty, konta, lokaty, polisy).

SowaFinansowa.pl
SowaFinansowa.pl

Ilość ofert jest nieduża, liczy 24 pozycje, w porównaniu do ponad 60 pozycji z zestawienia Faraon24 jest to wynik bardzo kiepski. Porównywarka oferuje filtrowanie i sortowanie oparte na suwakach. Jest to teoretycznie pomocne narzędzie ale cały czas szkoda, że tylko 24 chwilówki są brane pod uwagę i na dodatek nie działo to natychmiastowo, czasem trzeba poczekać kilka sekund na odświeżenie listy. Przy tak małej ilości ofert filtrowanie i sortowanie nie jest potrzebne ponieważ można bez większego trudu całość zestawienia ogarnąć wzrokiem.

Sowa Finansowa dodatkowo oferuje

  • blog nazwany „artykuły o pożyczkach w firmach pozabankowych” a prowadzący do niego link to „pożyczki okiem eksperta”
  • opinie – są to własne opisy zaopatrzone w reklamy z możliwością dodawania komentarzy z zastrzeżeniem, że nie wszystkie komentarze będą publikowane
  • słownik pożyczkowy – a w nim opisy tylko 4 rejestrów finansowych - robi się to po to aby robot wyszukiwarki kojarzył słowa typu BIK czy KRD z Sową - klienci często szukają produktów bez sprawdzania takich rejestrów i mimo że pożyczka prawdopodobnie nie zostanie takiej osobie udzielona (z niespłaconymi długami) ale wynagrodzenie tytułem CPL (wypełnienie formularza kontaktowego, oddanie danych osobowych, pozyskanie potencjalnego klienta) zostanie wypłacone.
  • newsletter – raz w miesiącu może otrzymać na maila wiadomość z aktualnym rankingiem (nadal tym małym z tylko 24 chwilówkami).

Wady

  • tylko 24 chwilówki
  • powolne filtrowanie
  • upychanie słów kluczowych często wprowadza w błąd użytkownika
  • wpisy są ogólne, trochę popowe, brak istotnych szczegółów (popowe – łatwe, miłe, przyjemnie, bez zwracania uwagi na niebezpieczeństwo, często kolorowe i melodyjne)
  • dużo wygenerowanego spamu dla powstawania linków zwrotnych (w tej branży naturalne linki prawie nie powstają bo wszyscy uważają się nawzajem za konkurencję (zobacz porównanie pożyczek internetowych Faraon24 na tle konkurencji) a prawdziwi użytkownicy nie mają po co linkować takich stron)
  • zwrócenie uwagi tylko na kilka (głównie linki zwrotne) z ponad 200 czynników wpływających na pozycję w wyszukiwarce
  • błędna obsługa certyfikatu SSL – https://www.sowafinansowa.pl jest wersją niezabezpieczoną, brak prawidłowego przekierowania (certyfikat powinien być wydany w wersji WildCard lub dla domeny z www)

Zalety

  • przyjazny i ergonomiczny interfejs

Co mówią serwery?

  • CMS: WordPress
  • główny tag H (Header Tag): „Porównanie 24 szybkich pożyczek gotówkowych”
  • IP: 185.23.21.191 (serwer: dedykowany, lokalizacja: Polska, Częstochowa)
  • Rejestrator: Michau Enterprises Ltd. (Cypr, AfterMarket)
  • Kontakt techniczny: jak wyżej
  • WHOIS: http://whois.domaintools.com/sowafinansowa.pl

PozyczkaPortal: 25 chwilówek

Bardzo dobrze prezentuje się ranking PozyczkaPortal, mimo tylko 25 chwilówek ma wiele innych zalet. Ranking PozyczkaPortal prowadzi Tymon Zastrzeżyński (absolwent wielu szkół, makler giełdowy). Największą zaletą jest regularne publikowanie rankingów (zobacz listę rankingów) oraz możliwość sortowania zestawień po nie tylko ilości dni, kwocie, kosztach ale także po „nasza ocena” (od 1 do 10). Promocyjne oferty to bardzo przydatny dział portalu – są tu informacje o np. możliwości wygrania sprzętu elektronicznego czy kody promocyjne zmniejszające koszty. Dział porady jest już mniej ciekawy, wygląda jak typowa podkładka pod roboty wyszukiwarek internetowych (upychanie tych cennych słów kluczowych).

PozyczkaPortal.pl
PozyczkaPortal.pl

Poza chwilówkami PozyczkaPortal oferuje również kredyty gotówkowe (oferty z rankingu kierują do strony http://www.sfera-finansow.pl)

Wady

  • tylko 25 chwilówek, jak zawsze brak jest tych, które nie płacą za bycie na takich stronach (Faraon24 ma wszystkie, te które płacą i te, które nie płacą).
  • zbyt duży nacisk na upychanie słów kluczowych
  • strona nastawiona jest raczej na tworzenie pozytywnego wizerunku dla pożyczania
  • nastawienie na prezentowanie ofert (Faraon24 nastawiony jest na informacje)
  • błędna obsługa certyfikatu SSL – https://www.pozyczkaportal.pl jest wersją niezabezpieczoną, brak prawidłowego przekierowania (certyfikat powinien być wydany w wersji WildCard lub dla domeny z www)

Zalety

  • dobra aktualizacja danych
  • regularne rankingi
  • wysoka ergonomia
  • wizualnie prosta – i tak jest bardzo dobrze
  • informacje (choć mało ciekawe i mało przydatne) są dobrze przygotowane

Co mówią serwery?

  • CMS: WordPress
  • główny tag H (Header Tag): „Chwilówki online i pożyczki pozabankowe przez internet”
  • IP: 188.166.6.101 (lokalizacja: Holandia, Amsterdam; zaparkowana również domena pozyczkiportal.pl z przekierowaniem 301 na https://pozyczkaportal.pl )
  • Rejestrator: home.pl S.A.
  • Kontakt techniczny: brak
  • WHOIS: http://whois.domaintools.com/pozyczkaportal.pl

Finmarket: 32 chwilówki

Finmarket (strona główna) to strona z porównaniami produktów z wielu branż, poza finansami mamy tutaj również ubezpieczenia, podróże, telefony, internet, telewizja, zakupy (promocje w sklepach), kupony, gazetki oraz usługi taxi. 32 chwilówki (właściwie 32 pozycje, niektóre to brokerzy) w zestawieniu Finmarket - to mało, prawie dwukrotnie mniej niż mamy w Faraon24. Dobre w rankingu Finmarket są „szczegóły oferty” (odpowiednik naszych prospektów informacyjnych) – przedstawiają one najważniejsze informacje o danej marce (zobacz marki internetowe).

Finmarket.pl
Finmarket.pl

Ranking chwilówek Finmarket dodatkowo oferuje:

  • poradnik obejmujący takie tematy:
    • Jakie dokumenty są niezbędne w celu otrzymania szybkiej pożyczki?
    • W jaki sposób można spłacić pożyczkę?
    • Czy istnieje możliwość wcześniejszego zwrotu pożyczki?
    • Czy w celu zawarcia umowy pożyczki należy stawić się osobiście?
    • Czy można otrzymać kolejną pożyczkę od razu po zwróceniu poprzedniej ?
  • artykuły – podobnie jak Sowa Finansowa Finmarket nacisk kładzie na na cenne słowa kluczowe
    forum o produkcie – na tym forum ostatnie posty pochodzą z 2014 roku, to miejsce raczej nie cieszy się zainteresowaniem użytkowników

Wady

  • tylko 32 chwilówki
  • rekomendują również płatne chwilówki - Faraon24 zawsze w pierwszej kolejności rekomenduje te bezpłatne
  • upychanie słów kluczowych
  • dużo spamu w linkach przychodzących - Faraon24 ma chyba kilkadziesiąt lub nawet kilkanaście, nie jestem pewien, a większość rankingów ma ilości linków liczone w tysiącach a nawet milionach
  • brak przekierowania z „http://” na „https://”, sam certyfikat SSL jest zainstalowany ale domyślnie użytkownik trafia do wersji niezabezpieczonej – i znów Faraon24 ma automatycznie ustawione przekierowanie tylko do wersji bezpiecznie szyfrowanej
  • anturaż (czyli otoczenie) to w większości reklamy

Zalety

  • szybkie filtrowanie
  • dobra ergonomia
  • przyjazna kolorystyka
  • duża ilość innych produktów, znacznie szersza oferta od Sowy Finansowej i Rankomatu łącznie.

Co mówią serwery?

  • CMS: nieznany
  • główny tag H (Header Tag): „Szybkie pożyczki pozabankowe SMS”
  • IP: 46.248.167.236 (lokalizacja: Polska, Gdańsk; zaparkowana również strona w budowie finmarket.lv)
  • rejestrator: nazwa.pl S.A.
  • kontakt techniczny: brak
  • WHOIS: http://whois.domaintools.com/finmarket.pl

Podsumowanie

Zwróć uwagę na istotne zalety Faraon24 i jak to wygląda na tle innych popularnych rankingów. Nie tylko ergonomia i przyjazna kolorystyka (która swoją drogą może łatwo być wykorzystywana do wpływania na decyzję) czy mnogość artykułów na temat finansów świadczy o jakości portalu z chwilówkami. To co jest najważniejsze to ilość ofert, która jest dostępna w porównaniu, Sowa Finansowa to tylko 24, PozyczkaPortal niewiele więcej – 25 a Finmarket to 32 chwilówki – mało, Faraon24 ma ich ponad 60 w tym te bezpłatne i nawet te w domu klienta (nie trzeba płacić aby być w naszym zestawieniu). Poprawna konfiguracja przekierowań na serwerze oraz obsługa SSL jest istotna – jeśli już się instaluje certyfikat szyfrujący to lepiej zrobić to dla każdej wersji adresu, którą może wpisać użytkowników. Linki internetowe, które prowadzą do większości rankingów są mocno spamerskie (umieszczane samodzielnie) – dla użytkowników nie ma to większego znaczenia – oni i tak tego nie widzą. To co dla użytkowników jest ważne to ciekawa treść a ta oddziałuje w sieci i dalej w świecie rzeczywistym.

Michael Straus
O mnie
Codziennie zmagam się z zawiłościami przepisów prawa regulującego finanse osobiste i państwowe. Z zawodu jestem programistą i przez wiele lat pracując w tym zawodzie udało mi się skutecznie wdrożyć wiele moich systemów do placówek służby zdrowia, do urzędów i jednostek samorządowych. Teraz zajmuje się projektami internetowymi takimi jak Faraon24. Telefon: +48 881 262 943. Skype: straus.faraon24

Ranking w sieci – Sowa Finansowa, PozyczkaPortal i Finmarket – popularne portale kontra Faraon24 - 3.0 out of 5 based on 2 reviews

Komentarze  

+2 # UżytkownikUżytkownik 2015-07-01 16:06
Brałem kilka pożyczek w życiu, korzystałem też z kilku porównywarek. Najbardziej przypadła mi do gustu pozyczkaportal.pl , najmniej natomiast nie wspomniane tutaj chwilowo.pl. Podoba mi się w pozyczkaportal.pl że gość podaje się z imienia i nazwiska. Nie ma ściemy, to wzbudza zaufanie i widać że nie stoi za tym jakieś wielkie korpo.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
+1 # RE: Ranking w sieci – Sowa Finansowa, PozyczkaPortal i Finmarket – popularne portale kontra Faraon24Crediteo 2015-07-05 15:07
Istotna sprawa - portaliki wymienione przez Faraon24 tworzą rankingi na bazie tego - ile dostają z programu partnerskiego.

Zauważcie, że NIE MA w rankingu pozyczki pseudo "portal" firm, które mają lepszą ofertę, ALE nie mają programu partnerskiego. To jest klucz do tych śmiesznych rankingów.

Dziwię się, że Faraon24 tworzy wpis, robiąc reklamę tak beznadziejnym serwisom. Szkoda miejsca, na tak interesującej stronie

Pozdrawiam
Kamil
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
+1 # RE: Ranking w sieci – Sowa Finansowa, PozyczkaPortal i Finmarket – popularne portale kontra Faraon24Michael Straus 2015-07-06 06:01
Hej Kamil,
tak, każda z pozycji w rankingu jest podpięta pod „zarabianie”. Dlatego właśnie powstał Faraon24 aby w końcu ktoś pokazał ludziom cały obraz rynku a nie tylko największe firmy wydające krocie na reklamę i dobry śnieżno biały PR.

Jeśli chodzi o robienie reklamy to.. hmmm... jeśli chodzi o wartość dodaną do ich SEO to nie ma co się przejmować, to tylko linki.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
0 # RE: Ranking w sieci – Sowa Finansowa, PozyczkaPortal i Finmarket – popularne portale kontra Faraon24Michael Straus 2015-07-06 05:27
Poprawka:

Przy Sowie Finansowej:
brakowało jednego słowa "na": "zwracanie uwagi wyłącznie na linki";
błąd w zaletach: usunięte szyfrowanie SSL
dodana wada: błędna obsługa SSL
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
+1 # RE: Ranking w sieci – Sowa Finansowa, PozyczkaPortal i Finmarket – popularne portale kontra Faraon24Maciek 2015-07-10 19:30
aż sprawdziłem i sam sobie odpowiedziałem na inne pytanie. pozyczkaportal.pl chyba widziała wpis i już https://www.pozyczkaportal im działa :). Szybko działają chłopaki .
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
+3 # RE: Ranking w sieci – Sowa Finansowa, PozyczkaPortal i Finmarket – popularne portale kontra Faraon24Piter 2015-07-06 23:15
Swoją drogą stronek udających oferty firm pożyczkowych jest dużo. Jednak bardzo rzadko właściciele tychże współpracują z programami poleceń. Powód jest prosty - zasoby finansowe. To jest najprostszy system filtracji. Firma pożyczkowa bez pieniędzy raczej nie będzie udzielać - bo z czego, a obecność w programie poleceń świadczy o tym że jeżeli spełnisz nasze wymagania, mamy środki aby udzielić Ci pożyczki. Proste i logiczne. Faraon24 jedna z dobrych stronek o pożyczkach, jednak nikt nie wspomniał o "tuzie" [red.: adres usunięty – niska jakość] Oczywiście nie bez wad ale chyba tam bez nawijania tekstu o niczym, można było najszybciej wyciągnąć konkretne informacje zwłaszcza "między wierszami" a pomysł z formą przedstawienia np godzin pracy - rewelka. Wchodzę i widzę gdzie akurat czynne :-) Ostatnio coś przysiadło ale aktualizują.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
+1 # Ranking pożyczek pozabankowychAdam 2015-07-26 08:29
Mam podobną stronę, choć dużo młodszą. Nie generuje tak dobrego ruchu jak wyżej wymienione. Wsparłem mój portal nawet blogiem i wtedy się ruszyło.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
0 # RE: Ranking w sieci – Sowa Finansowa, PozyczkaPortal i Finmarket – popularne portale kontra Faraon24Tomasz Bergman 2015-07-26 11:00
Ciekawe podsumowanie, natomiast mam jedno pytanie. Co decydowało o doborze podanych stron, sama popularność czy coś jeszcze?

Pozdrawiam,
Bergman
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
-1 # RE: Ranking w sieci – Sowa Finansowa, PozyczkaPortal i Finmarket – popularne portale kontra Faraon24Michael Straus 2015-07-27 07:58
Popularność - tak, poza tym:
- nudne teksty, w większości nie wnoszą nic nowego
- masowe powtarzanie tych "cennych" słów kluczowych

PozyczkaPortal np. zaskoczył mnie tym wpisem:
"Pozyczkaportal.pl to największy portal o pożyczkach pozabankowych" z:
http://www.big.pl/certyfikat-fwf?nip=7393609692
a to dlatego, że Faraon24 jest największym portalem tego typu ;)

Finmarket osobiście lubię, jest tam, poza samymi produktami finansowymi, bardzo dużo różnych innych usług jak TV czy prąd – ta strona jest przydatna choć teksty nadal nudne.

Sowa Finansowa przeraziła mnie ilością „zdobywanych” linków, Kamil Kondel z Crediteo wskazał na platformę WhitePress – posiedziałem tam trochę – info poszło też do web spam team od Google – aby się zarejestrowali (tak m.in. zbierają informacje o sieciach sprzedaży i wymiany linków).

Stron miało być więcej ale uznałem, że szkoda czasu bo założeniem Faraon24 też jest aby podawać informacje niekoniecznie absolutnie wyczerpujące ale bardziej wskazujące w jaki sposób można „sprawdzać” inne strony, biznesy, techniki, metody itp. itd.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
+1 # RE: Ranking w sieci – Sowa Finansowa, PozyczkaPortal i Finmarket – popularne portale kontra Faraon24Tymon Zastrzeżyński 2015-08-02 17:14
Panie Michaleu,

bardzo dziękuję za w sumie przychylną opinię naszego portalu. Dziękuję też za zwrócenie uwagi na certyfikat SSL - niezwłocznie poprawiliśmy ten błąd. Co do ilości oferowanych pożyczek nie mogę się zgodzić. Tyle jest tzw. "chwilówek", pożyczek ratalnych w ofercie jest 13. Łącznie pożyczek pozabankowych w porównywarce i rankingach jest 39. Są to oferty przedstawione w porównywarce, natomiast na stronie opisanych jest wiele innych firm, które raz życzą sobie mieć linka, raz nie : np. https://pozyczkaportal.pl/pozyczki/kredytok/ czy https://pozyczkaportal.pl/pozyczki/ekredycik/ . Jeszcze raz dziękujemy za opisanie nas w tak zacnym gronie, jest to duże wyróżnienie.

Pozdrawiam
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
0 # RE: Ranking w sieci – Sowa Finansowa, PozyczkaPortal i Finmarket – popularne portale kontra Faraon24Michael Straus 2015-08-02 19:39
SLL - OK
Ilość chwilówek - zrobię aktualizację
Linki są bardzo przyzwoite - potwierdzam

Uwaga dodatkowa: osoby, które chcą pożyczyć w mojej opinii mało zainteresowane są niusami o ustawach itp.
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
+1 # RE: Ranking w sieci – Sowa Finansowa, PozyczkaPortal i Finmarket – popularne portale kontra Faraon24Tymon Zastrzeżyński 2015-08-03 09:56
Tu ma Pan rację, natomiast dział aktualności w bardzo dużej mierze jest po prostu kopią informacji prasowych z innych źródeł. Proszę zajrzeć w kod np. tego wpisu https://pozyczkaportal.pl/ustawa-natylichwiarska-moze-byc-niezgodna-z-konstytucja/ i wszystko stanie się jasne :). Część osób mogą takie sprawy interesować, natomiast potwierdzam - za dużej "klikalności" to nie ma.

Pozdrawiam
TZ
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
0 # RE: Ranking w sieci – Sowa Finansowa, PozyczkaPortal i Finmarket – popularne portale kontra Faraon24Michael Straus 2015-08-03 13:19
OK, rozumiem, widziałem.
...osobiście wolę "użyteczność" zamiast "klikalność" itp itd ;)
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować
0 # RE: Ranking w sieci – Sowa Finansowa, PozyczkaPortal i Finmarket – popularne portale kontra Faraon24Michael Straus 2015-09-25 05:22
Znalazłem coś takiego odnośnie innego wątku:


Musze się odnieść :)

Avandi - prześledziłem jego wpisy i jego strony www - nie dość, że bzdury pisze to jeszcze bardzo mocno spamuje, wkleja linki z przekierowaniami gdzie popadnie w sposób mogący wprowadzić użytkowników w błąd (np. jeśli robi się link z tekstem *jakisadres* to nie daje się w href multi przekierowania).

Sytuacje, w których zgłaszam do google to:
- faktyczne i drastyczne łamanie regulaminu google
- bezczelne łamanie netykiety
- wprowadzanie w błąd multi-przekierowaniami

"komkurencja" dla Faraon24 nie istnieje ponieważ nikt nie robi tego samego - innymi słowy - Avandi boi się, że będzie opisany w Faraon24.

Rada dla Avandi - przestań spamować i zacznij robić coś dla ludzi, nie dla robotów wyszukiwarek
Odpowiedz | Odpowiedz z cytatem | Cytować

Dodaj komentarz

Komentarze są elementem dodatkowym witryny. Służą do recenzowania oraz do wyrażania własnych opinii. Administracja Faraon24 nie ponosi odpowiedzialności za treści umieszczanych komentarzy. Dane wprowadzane w formularzu tylko w wyjątkowych przypadkach są uznawane za dane osobowe opisane w ustawie.


Kod antyspamowy
Odśwież

Ocena użytkowników: 3 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Nowe wpisy

IMAGE Pogmatwana sprawa ze pożyczkami bankowymi i spadkiem w tle. Niewiele rozumiem z uzasadnienia wyroku ale apelacja odrzucona. Uzasadnienie ma 11 stron A4 i jest bardziej pogmatwane niż wszystko do tej pory na Faraon24. | poniedziałek, 06, listopad 2017 | Długo zastanawiałem się czy publikować ten wyrok ale nie mogę go w żaden sposób znaleźć w sieci i jest tylko w wyszukiwarce wyroków, którą mało kto zna i która działa czasami jak chce bo np. niektóre z już opublikowanych w Faraon24 wyroków poznikało z jej baz danych. Może...
IMAGE Pożyczka 16.000 zł z czego prawie 10.000 zł na ubezpieczenie a do ręki 6.000 zł – wałek – na zamiast na ubezpieczenie poszło do kieszeni ale sąd to olał choć i tak okazał się miłosierny. | niedziela, 05, listopad 2017 | Uzasadnienie wyroku wspaniale pokazuje jak wałki można robić, bezczelnie kłamać przed sądem i nie ponosić żadnych konsekwencji co powoduje ciągłą tego typu praktykę a to dłużnik musi się bronić choć każdy widzi, że ewidentnie to on został oszukany, ba okradziony i dalej chce...
IMAGE Rozdzielność majątkowa nie taka prosta jeśli wszystko w małżeństwie gra a pożyczki są spłacane (a wystarczyło np. wziąć chwilówkę online Filarum) | niedziela, 05, listopad 2017 | Tym razem wyrok nie dotyczy stricte pożyczek internetowych ale tylko w tle jest pożyczka na mieszkanie i pożyczka na remont tego mieszkania. Czy sąd słusznie postępuje nie zgadzając się na istnienie rozdzielności majątkowej kiedy na zdrowy rozum podstawową przesłanką do jej...
IMAGE Podwyższanie oprocentowania pożyczki gotówkowej – bank przegrał, potem apelował i znów przegrał bo sąd od początku wiedział, że bank miał zamiar oszukać – wyrok prawomocny. | sobota, 04, listopad 2017 | Kolejny doskonały przykład jak wyglądają procesy przed sądem o pożyczki. Wybrałem ten wyrok ze względu na to, że bank przy udzielaniu pożyczki gotówkowej zawarł w umowie niedozwoloną, czyli mającą na celu oszukać klienta, klauzulę. Mimo braku dowodów na poparcie innych swoich...
IMAGE BIG DATA w firmie z pożyczkami online – wiemy wszystko o wszystkich | sobota, 04, listopad 2017 | Big Data, proces gromadzenia i przetwarzania danych oraz wyciągania z nich wniosków, to już nie tylko fanaberia programistów, speców od IT, to główne narzędzie pracy przedsiębiorstw, instytucji oraz firm udzielających pożyczek przez Internet.
IMAGE OK POŻYCZKA – oszustwo do kwadratu od IP GROUP (albo √2*-1) | sobota, 04, listopad 2017 | Jeśli tylko zobaczysz, że za jakąkolwiek czynność związaną z pożyczkami, chwilówkami czy kredytami trzeba zapłacić przed samym udzieleniem to możesz mieć 100% pewności, że to oszustwo. Jeśli widzisz gdzieś, że strona jest od IP GROUP Robert Kałuża to pewność możesz mieć...
IMAGE Skarga pauliańska owszem ale strona musiałaby wiedzieć o zamiarze pokrzywdzenia wierzyciela – kolejny wyrok jak to ludzie nie chcą oddawać pożyczki i mają po babie. | sobota, 04, listopad 2017 | Skarga pauliańska (sąd pisze z błędem „paulińska” ale rzetelności i należytego wykształcenia w sądzie wymagać nie można niestety) to coś co pozwala wierzycielowi przejąć majątek sprzedany przez dłużnika niezwiązanej z długiej osobie. Aby skorzystać z dobrodziejstw takiej...
IMAGE Szybka schizofreniczna chwilówka czyli dawanie pożyczek na własne ryzyko – chorzy psychicznie biorą pożyczki ale nawet sąd nie każe ich zwracać. | sobota, 04, listopad 2017 | Wiele osób szuka sposobu na branie chwilówek i ich nie spłacanie. Jest ich wiele ale każdy wiąże się z pewnymi niedogodnościami, których lepiej nie mieć tak samo jak tych pieniędzy. Będąc w stanie choroby psychicznej można (choć nie powinno się) pożyczać bez oddawania i na...
IMAGE Wyrok nieprawomocny i dane ukryte ale wiadomo, że chodzi o Bocian Pożyczki | piątek, 03, listopad 2017 | Ukrywanie danych przy publikacji wyroków jest fikcją bo z łatwością można w lwiej ich części łatwo dojść do tego, kto jest stroną jeśli jest nią firma. Wystarczy nieco dedukcji, wyszukiwarka KRS lub CEIDG a w szczególnych przypadkach sama treść wskazuje dane strony. Publikuje...
IMAGE Fikcyjne pozytywne opinie o pożyczkach Feniko i KREDYTY-Chwilówki na Faraon24 – to samo IP a różne aliasy | środa, 01, listopad 2017 | Jakiś czas temu zauważyłem wzmożoną aktywność w komentarzach przy dwóch prospektach informacyjnych, jeden dotyczy Feniko a drugi KREDYTY-Chwilówki. Te dwie firmy, mimo że ich KRS, NIP i REGON różnią się to mają ten sam adres i praktycznie dla zwykłego zjadacza chleba to jedno i to...
Reklama

Nowe komentarze